خبر اولسیاسی

احتمال انحلال پارلمان عراق برای خروج از بن بست سیاسی

اظهاراتی در برخی محافل سیاسی در عراق مطرح شده مبنی بر اینکه انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات، بهترین راه حل برای خروج از بن بست سیاسی است.

میدل ایست نیوز: چند روزی است که برخی از نیروهای سیاسی عراق، انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات در عراق را به عنوان راه حلی برای خروج از بن بست سیاسی کشور مطرح می کنند؛ بن بستی که وارد هفتمین ماه خود شده و هنوز هیچ نشانه مثبتی از پایان آن وجود ندارد.

به گزارش العربی الجدید، از زمان اعلام نتایج نهایی و رسمی انتخابات عراق در نوامبر 2021، بحران سیاسی در کشور که به یکی از طولانی ترین بحران ها در عراق از سال 2003 تاکنون تبدیل شده، هنوز ادامه دارد.

بحران سیاسی بر تشکیل دولت جدید عراق متمرکز است، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر که فراکسیونش بیشترین کرسی را در انتخابات کسب کرده است، بر تشکیل دولت اکثریت ملی اصرار دارد.

در مقابل چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعی بر تشکیل دولت براساس توافق بین گروه های سیاسی مصر است و مخالفت خود با تشکیل دولت توسط هر جریانی به غیر از شیعیان را اعلام کرده است.

طی روزهای گذشته، اظهاراتی مطرح شده مبنی بر اینکه انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات، گزینه در دسترس و بهترین راه حل برای خروج از بن بست سیاسی است، آن هم با توجه به نگرانی هایی که از تحت تاثیر قرار گرفتن پرونده امنیتی از بحران سیاسی وجود دارد.

در همین راستا، علاء الرکابی، رئیس جنبش امتداد اخیرا از امکان انحلال پارلمان و عدم وجود نشانه ای از حل بحران خبر داد.

از سویی دیگر فائق یزیدی، عضو اتحادیه میهنی کردستان در اظهاراتی گفت که انحلال پارلمان یکی از سناریوهای احتمالی برای خروج از بحران سیاسی است.

در مقابل محمد عنوز، عضو کمیسیون حقوقی پارلمان عراق معتقد است انحلال پارلمان نتایج وخامت باری بر اوضاع کشور خواهد داشت.

اما یکی از اعضای جریان صدر در گفت وگویی با العربی الجدید اظهار داشت که انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات بهتر از تشکیل دولتی ناکارآمد است.

وی که نخواست نامش فاش شود گفت که برگزاری مجدد انتخابات به نفع نیروهای طرفدار پروژه دولت اکثریت ملی و همچنین نمایندگان مستقل است.

این نماینده پارلمان عراق گفت ائتلاف انقاذ الوطن، گزینه انحلال پارلمان را در اختیار دارد و با 180 نماینده هر زمانی که بخواهد می تواند بدون شک این تصمیم را اتخاذ کند و با مشکلی در رابطه با حد نصاب جلسه پارلمان در صورت عدم حضور نیروهای چارچوب هماهنگی مواجه نخواهد شد.

محمد الصیهود، از سران چارچوب هماهنگی نیز معتقد است احتمال انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات طی روزهای اخیر بیشتر شده است و در صورت تداوم بحران سیاسی در کشور، انحلال پارلمان بهتر از گزینه های دیگر خواهد بود.

وی افزود که گزینه انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات از سوی طرف های سیاسی مختلف مطرح است به خصوص با توجه به بن بستی که وجود دارد و بر اوضاع کلی عراق تاثیر می گذارد.

الصیهود بیان کرد که برگزاری انتخابات جدید با همان کمیساریای انتخابات و نظارت دولت کنونی، بی فایده است.

در همین راستا، یکی دیگر از نمایندگان چارچوب هماهنگی که نخواست نامش فاش شود گفت که شکست تلاش های میانجیگران ایرانی برای حل این بحران به معنای از بین رفتن کامل فرصت حل این بحران است.

این نماینده چارچوب هماهنگی نیز معتقد است که برگزاری مجدد انتخابات باید با تغییر کمیساریای انتخابات و بازنگری در قانون انتخابات همراه شود که این مساله در صورت انحلال پارلمان امکان پذیر نیست و کشور وارد هرج و مرج بیشتری خواهد شد.

درباره سازوکار انحلال پارلمان عراق، علی التمیمی، کارشناس مسائل مربوط به قانون اساسی این کشور به العربی الجدید گفت که براساس ماده 64 قانون اساسی، پارلمان با اکثریت مطلق اعضای خود بنا به درخواست یک سوم اعضا یا درخواست نخست وزیر و با موافقت رئیس جمهور منحل می شود.

وی توضیح داد که پس از انحلال پارلمان، رئیس جمهور خواستار برگزاری انتخابات جدیدی حداکثر تا 60 روز از تاریخ انحلال می شود و در این صورت هیئت دولت، مسئول پیشبرد امور خواهد بود.

احمد الشریفی، تحلیلگر مسائل سیاسی نیز تاکید کرد که انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات دست کم در نشست های برخی طرف های سیاسی مطرح است و شاید آنها خود را برای این سناریو آماده می کنند.

وی افزود که این گزینه با وجود سختی هایی که دارد اما آخرین راه حل برای پایان بحران سیاسی در عراق محسوب می شود.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

دکمه بازگشت به بالا