خبر اولسیاسی

امیر عبداللهیان: از روسیه و چین متشکریم/لاوروف: اسرائیل نباید به سوریه حمله کند

وزرای خارجه ایران و سوریه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک بر لزوم عدم تهدید ثبات و پیشرفت منطقه از سوی اسرائیل و عدم حمله به سوریه تاکید کردند.

میدل ایست نیوز: حسین امیرعبداللهیان ایران در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که ظهر امروز پنج شنبه در محل وزارت امورخارجه ایران برگزار شد، گفت: ملاقات خوبی امروز با آقای لاوروف داشتم، در مورد مهم ترین مسائل روابط دوجانبه، همچنین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی با هم گفت‌وگو کردیم. به آقای سرگئی لاروروف وزیر خارجه روسیه و هیات همراه نیز خوشامد می‌گویم. ما امروز در مورد موضوعات بین المللی و منطقه‌ای با هم گفت‌وگو کردیم.

به گزارش ایرنا، وی در مورد نشست سران ایران، ترکیه و روسیه گفت: امیدوار هستیم که در آینده نه چندان دور با توجه به شرایط مهار ویروس کرونا در جهان شاهد برگزاری نشست سران فدراسیون روسیه، جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی ایران در تهران باشیم.این نشست بخشی به صورت دوجانبه و بخشی دیگر در فرمت آستانه برگزار خواهد شد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: ما همچنین در حوزه‌های منطقه‌ای، تحولات افغانستان، یمن، سوریه، اوکراین و برگزاری اجلاس سران کشورهای حوزه دریای خزر را مورد گفت‌وگو قرار دادیم.

وزیرامورخارجه ایران در مورد مذاکرات وین گفت: از جمله مباحثی که در مذاکرات امروز مورد توجه قرار گرفت، آخرین وضعیت گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی ایران برای لغو تحریم‌ها بود. در همین جا از کشورهای دوست روسیه و چین که مخالفت خود را با قطعنامه‌ای که به پیشنهاد طرف آمریکایی و سه کشور اروپایی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام داشتند، تشکر می کنیم.

وی ادامه داد: از حمایت‌های مستمر روسیه در ادامه کار در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از منافع و مواضع منطقه جمهوری اسلامی ایران نیز تشکر می کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: همچنین در مورد برخی عربده‌ کشی‌های سیاسی رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کردیم و منطقه اجازه نخواهد داد این رژیم امنیت، ثبات و پیشرفت منطقه را مورد تهدید قرار دهد.

از سویی دیگر لارووف در مورد نشست آستانه گفت:‌ نشستی در نورسلطان برگزار شد و در خصوص هماهنگی اجرای قطعنامه 2254 توافق شد، ایران و روسیه برای کمک به تحقق پروژه‌های مشترک در سوریه همکاری می‌کنند، ولی غرب تلاش‌های خودش را برای انجام الزامات قطعنامه 2254 شورای امنیت متوقف می‌کند و در تلاش است مانع تلاش‌های آژانس‌های زیر نظر سازمان ملل در این زمینه شوند. همچنین درباره یمن و قفقاز جنوبی گفتگو کردیم و ما امکانات زیادی داریم که از نفوذ منطقه‌ای ایران و روسیه برای حل و فصل اختلافات استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: اسرائیل فضای هوایی در سوریه را نباید نقض کند و حملات هوایی انجام دهد. حادثه اخیر مربوط به حمله به فرودگاه غیرنظامی بود و باعث از کار افتادن این فرودگاه شد. ما از اسرائیل درخواست کرده که قطعنامه شورای امنیت را رعایت کنند و در دفاع از موضع خودمان ادامه می‌دهیم.

منبع
ایرنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا