هجوم مارهای سمّی به مزارع و باغهای عراق در پی خشکسالی
خشکسالی سبب شده تا مارهای کوهستانی در عراق به مناطق پایین دست بیایند و جان مردم عراق را تهدید کنند.

میدل ایست نیوز: متخصصان عراقی از انتشار نوع کمیابی از مارهای سمی به شدت خطرناک در اراضی زراعی خبر دادند و تاکید کردند که حضور آنها در اراضی زراعی به دلیل خشکسالی صورت گرفته است.
به گزارش العربی الجدید، دو هفته گذشته در عراق یک کودک بر اثر مارگزیدگی در یکی از باغ های نزدیکی منطقه حوض شروین در شرق دیالی، در نخستین حادثه از نوع خود در فصل کنونی، جان خود را از دست داد.
جعفر الشمری، کارشناس محیط زیست در این باره گفت که این افعی های کمیاب که افعی های کوهستانی نامیده می شوند در مناطق شرق عراق پراکنده هستند و پس از جان باختن یک کودک، موارد دیگری از حمله این مارها در منطقه مشاهده شده است.
وی توضیح داد که این مارها چند دهه در مناطق پایین دست مشاهده نشده بود و تنها در تپه های حوض حمرین در شمال شرق دیالی پراکنده بود اما خشکسالی آنها را به باغ ها کشاند.
الشمری افزود که این مارها، نیش کشنده ای دارند و طول برخی از آنها به یک متر و نیم می رسد و از میان سه نوعی که دارند، مارهای خاکستری خطرناک تر هستند.
فراس المحمدی، عضو سندیکای پزشکان عراق نیز بیان کرد که نیش این مارها بسیار سمی و کشنده است و به سرعت در بدن منتشر می شود و به محض مارگزیدگی، شخص باید فورا به بیمارستان منتقل شود.
وی نسبت به رفت و آمد در باغ های پر از بوته و بازی بچه ها در آن با توجه به خطر مارگزیدگی هشدار داد.
خشکسالی در عراق در نتیجه کاهش ورود آب به عراق شدت یافته و بخش های زیادی از مزارع و باغ ها را در برخی استان ها از بین برده است.
خشکسالی مشکلات بسیار دیگری نظیر بیابان زایی و انتشار خزندگان و حشرات مختلف در مناطق زراعی به وجود آورده است.
عراق جزء آسیب پذیرترین کشورها در زمینه تغییرات اقلیمی، در سایه افزایش خشکسالی و گرمای هوا که در تابستان از 50 درجه سانتگیراد فراتر می رود، است.