اقتصادیخبر اول

آغاز اجرای پروژه ساخت نیروگاه هسته‌ای مصر

مصر روز سه‌شنبه شاهد آغاز اجرای پروژه ساخت نیروگاه هسته‌ای «الضبعه» برای تولید برق بود که قرار است شرکت «روساتم» آن را بسازد.

میدل ایست نیوز: مصر روز سه‌شنبه شاهد آغاز اجرای پروژه ساخت نیروگاه هسته‌ای «الضبعه» برای تولید برق بود که قرار است شرکت «روساتم» آن را بسازد.

به گزارش «الجزیره» این قرارداد که 5 سال پیش میان مصر و شرکت روسیه‌ای «روساتوم» امضا شده، بعد از پروژه سد عالی اسوان که در سال 1971 افتتاح شد، بزرگ‌ترین پروژه مشترک میان مصر و روسیه است.

سازمان نیروگاه‌های هسته‌ای مصر پس از برگزاری مراسمی رسمی با حضور مقامات مصری و روسیه‌ای، با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که مرحله تأسیسات و آغاز بتون‌ریزی برای ساخت رآکتور اول نیروگاه اتمی ضبعه آغاز شده است.

«محمد شاکر»، وزیر برق مصر، آغاز اجرای این پروژه را «حادثه‌ای تاریخی» برای مصر دانست که با تأخیر 5 ساله و پس از پشت سر گذاشتن چالش‌های گوناگون تحقق یافت.

«سرگی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه، نیز تأکید کرد که روند اجرای این پروزه به خوبی جریان دارد و بتون‌ریزی اولیه با موفقیت به پایان رسیده است.

دستیابی به انرژی هسته‌ای از نیمه‌های دهه 1960 رؤیای مصری‌ها بود اما تحقق آن به علل گوناگون سیاسی و اقتصادی و جنگ‌هایی که میان مصر و اسرائیل درگرفت به تأخیر افتاد.

مصر در اوایل دهه 1980 با جدیت بیشتر در پی ساخت نیروگاه هسته‌ای ضبعه برآمد اما بعد از فاجعه چرنوبیل در سال 1986 این پروژه را متوقف کرد.

مصر و روسیه در سال 2015 درباره ساخت نیروگاه هسته‌ای در ساحل دریای مدیترانه در 300 کیلومتری شمال غرب قاهره به توافق رسیدند.

این نیروگاه 4 رآکتور هسته‌ای نسل سوم با توان تولید 4800 مگاوات خواهد داشت و هزینه آن ساخت آن 30 میلیارد دلار است که 85 درصد آن با وام 25 میلیارد دلاری روسیه تأمین می‌شود.

قرار است مصر از اکتبر 2029 بازپرداخت این وام را با سود 3 درصد ازسر بگیرد.

قرارداد دو کشور در سال 2017 رسمیت پیدا کرد و روسیه متعهد به ساخت نیروگاه و تأمین سوخت هسته‌ای و آموزش نیروی کار مصری و ارائه سرویس‌های لازم به مدت 10 سال بعد از بهره برداری از پروژه و همچنین ساخت مخزنی برای پسماندهای هسته‌ای است.

مصر امیدوار بود که رآکتور اول با توان 1200 مگاوات در سال 2024 به بهره‌برداری برسد اما با تأخیر پیش آمده، بهره برداری از رآکتور اول دست‌کم تا 2028 به تعویق افتاده است.

منبع
الجزیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا