خبر اولمقالاتنگاه خاورمیانه

با وجود چالش های موجود برای استارتاپ‌ها، اقلیم کردستان برای تحول دیجیتال تلاش می کند

استراتژی دولت اقلیم کردستان برای تحول دیجیتالی یک طرح بلندپروازانه برای تبدیل دولت به یکی از دیجیتالی ترین دولت ها در خاورمیانه تا سال 2025 است.

نویسنده: آدام لوسنته

میدل ایست نیوز: دولت اقلیم کردستان عراق در ماه اکتبر نوعی استراتژی «تحول دیجیتالی» را به اجرا درآورد که هدف از آن دیجیتالی کردن طیف وسیعی از عملکردهای دولت بود. با این حال، اگرچه اقلیم در این مسیر پیشرفت هایی داشته، اما همچنان نتوانسته است سرمایه گذاران را راضی کند و آنها معتقدند برای جذب سرمایه و تشویق به رشد استارتاپ ها، مسائل بیشتری وجود دارند که باید به آنها رسیدگی شود.

معاون وزارت فناوری اطلاعات اقلیم کردستان گفت که دیجیتالی شدن به سرمایه گذاری بیشتر در این منطقه خودمختار کمک می کند. هیوا افندی در گفت و گو با المانیتور افزود: «هرچه بیشتر دیجیتال شوید، شفافیت و کارایی برای سرمایه گذاران احتمالی قابل مشاهده تر خواهد شد.»

دولت اقلیم کردستان پیشتر در زمینه دیجیتالی شدن پیشرفت هایی داشته، اما برخی از سرمایه گذاران می گویند که لازم است به منظور جذب سرمایه گذاری در منطقه کردستان و عراق به طور کلی، اقدامات بیشتری از جمله در سطح فدرال صورت بگیرد.

استراتژی دولت اقلیم کردستان برای تحول دیجیتالی یک طرح بلندپروازانه برای تبدیل دولت به یکی از دیجیتالی ترین دولت ها در خاورمیانه تا سال 2025 است. این بدان معناست که آنها می خواهند خدمات دولتی تا پیش از پایان این مهلت، تماما به صورت دیجیتالی ارائه شود. مالیات و ثبت کسب و کارها از جمله خدماتی است که اقلیم کردستان قصد دارد دیجیتالی کند. بر اساس این سند رسمی، دولت اقلیم کردستان همچنین می خواهد «استارت آپ ‌ها در زمینه فناوری نوآورانه» را تقویت کند.

شرکت های بریتانیایی «آدام اسمیت اینترنشنال» و «اسکات کانونگ ال.تی.دی» از این استراتژی حمایت می کنند. غول فناوری چینی «هوآوی» نیز در ماه مارس به سازماندهی یکی از رویدادهای رسمی این پروژه کمک کرد.

دولت اقلیم کردستان تا کنون موفق شده در برخی زمینه ها پیشرفت هایی ایجاد کند که از نمونه آنها می توان به ایجاد و بازگشایی یک مرکز داده و دیجیتالی شدن فرآیند تمدید گواهینامه های رانندگی اشاره کرد.

به گفته افندی، دولت اقلیم کردستان تا اندازه ای بر آن است تا داده های باز در مورد شرکت هایی که در منطقه کردستان ثبت شده اند، در دسترس باشند. در حال حاضر چنین اطلاعاتی به صورت آنلاین در دسترس نیست. افندی ادامه داد: «همه داده هایی که در دسترس قرار می گیرند، باعث می شوند سرمایه گذاران احساس امنیت کنند.»

عامر صالح، مدیر عامل و بنیانگذار «آی.کیو کارز» که یک بازار آنلاین برای خودرو در عراق است، استراتژی دیجیتالی شدن حکومت اقلیم کردستان را «مثبت» توصیف کرد و به المانیتور گفت: «کار آنها به توسعه استارت آپ ها سرعت می بخشد.»

با این حال، به گفته صالح، یکی از قوانین فدرال عراق که شرکت های با مسئولیت محدود تاسیس شده در این کشور را ملزم می کند مالکیت عراقی 51 درصد یا بیشتر داشته باشند، مانع بزرگی برای سرمایه گذاری خارجی است. صالح افزود: «این قانون، سرمایه گذاران خارجی را می ترساند. استارت آپ های فناوری به سرمایه گذاران متعددی نیاز دارند. اگر بخواهید رشد کنید، سرمایه گذاران خارجی ناگزیر بیش از 51 درصد مالکیت خواهند داشت، زیرا آنها هستند که می توانند پول زیادی سرمایه گذاری ‌کنند.»

صالح همچنین خاطرنشان کرد که معافیت های مالیاتی چند ساله برای شرکت های مستقر در قلمرو فدرال عراق و اقلیم کردستان برای استارت آپ ها وجود ندارد و این در حالی است که سایر کشورها در خاورمیانه برای کمک به استارت آپ ها تلاش بیشتری کرده اند: «ناراحت کننده است که ببینیم اردن، مصر، امارات و عربستان سعودی چگونه چشم اندازهای سنجیده ای برای حمایت از جامعه استارت آپی دارند.»

صالح تنها فردی نیست که اینچنین می اندیشد. رواز رئوف، یکی از شرکای «فرات ونچرز» که یک شرکت سرمایه گذاری متمرکز بر عراق است، طرح تحول دیجیتال حکومت اقلیم کردستان را به دلیل «اصول مهم راهنما» و تمرکز بر دیجیتالی کردن خدمات ستایش می کند، اما می گوید که قانون مالکیت 51 درصدی مانع از سرمایه گذاری شرکت های جهانی می شود. رئوف به المانیتور گفت: «این قانون باید حذف شود. بیشتر شرکت ها در سطح جهان به بازارهای متعدد در چندین کشور خدمات می دهند.»

رئوف افزود که راهبرد دیجیتالی سازی اقلیم کردستان باید با توسعه سیستم های پرداخت دیجیتالی همراه باشد که در سراسر منطقه کردستان و سایر بخش های عراق نسبتا اندک هستند. او گفت: «برای یک استراتژی دیجیتالی سازی، ما به راه حل های پرداخت دیجیتالی پایدار نیاز داریم. دولت اقلیم کردستان باید به کارمندان دولت اجازه دهد تا حقوق خود را در هر بانک دارای مجوز مطالبه کنند و از توزیع نقدی حقوق جلوگیری کند.» به گفته رئوف، دیجیتالی کردن پرداخت ها همچنین به نوآوری در منطقه کردستان از جمله توسعه برنامه های کاربردی تلفن همراه برای پرداخت کمک خواهد کرد: «پرونده هایی مانند پرداخت جریمه برق و ترافیک باید دیجیتالی شود تا شهروندان کردستان بتوانند این پرداخت ها را در هر اپلیکیشنی به انتخاب خودشان، انجام دهند.»

عراق و اقلیم کردستان آن سال ها درگیر مبارزه با داعش بوده اند، اما این کشور اکنون در یک دوره با امنیت نسبتا بالا قرار دارد. رئوف به همین دلیل، درباره آینده خوشبین است. او همچنین به این واقعیت خوشبین است که بخش بزرگی از جمعیت عراق را جوانان و افراد متمایل به فناوری تشکیل می دهند. او گفت: «ما احساس می کنیم که آن مسائل مهم امنیتی وجود ندارند. نفوذ گوشی هوشمند و در دسترس بودن داده در همه شرایط قابل مشاهده است. این، یک جمعیت بسیار جوان است. ما معتقدیم که این جمعیت برای یک تحول آماده است.»

منبع
المانیتور

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا