آرامش پس از طوفان در مرزهای ایران و اقلیم کردستان
سفر نخست وزیر عراق به ایران و توافق اقلیم کردستان با احزاب کرد مخالف ایران، آرامش را به مرزهای ایران و اقلیم کردستان عراق بازگرداند.
میدل ایست نیوز: مناطق مرزی عراق با ایران در اقلیم کردستان پس از آنکه در ماه های اکتبر و نوامبر به شدت هدف حملات ایران قرار گرفته بود، از حدود 30 روز گذشته تاکنون شاهد آرامش گسترده ای بوده است.
به گزارش العربی الجدید، ایران به دلیل حضور احزاب و گروه های کرد مخالف خود که در اراضی عراق مقر دارند، مناطق شمالی عراق را هدف حملات موشکی، توپخانه ای و پهپادی قرار می داد.
آرامش در مرزهای شمالی عراق، پس از سفر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق که به همراه یک هیئت بلندپایه امنیتی به تهران رفت و دیدار با مقامات بلندپایه ایران از جمله آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، حاکم شده است.
پس از این سفر، السودانی، تصمیماتی را درخصوص مرزهای مشترک عراق با ایران و ترکیه اتخاذ کرد و واحدهای ارتش و مرزبانی عراق را در کنار نیروهای پیشمرگه در آن مناطق مستقر کرد.
السودانی عضوگیری از داوطلبان برای مرزبانی در مناطق شمالی را نیز آغاز کرد تا مانع از هرگونه تهدید از مرزهای عراق علیه کشورهای همجوار به ویژه از سوی احزاب کرد که فعالیت مسلحانه دارند، شود.
در همین راستا، غیاث السورچی، از سران اتحادیه میهنی کردستان در گفت وگویی با العربی الجدید گفت که سفر السودانی به توقف حملات ایران به مناطق مرزی اقلیم کردستان بنابر توافق دو طرف منجر شد.
وی افزود که السودانی دستور ارسال نیروی نظامی به مرزهای عراق در اقلیم کردستان را صادر و عضو گیری از داوطلبان برای مرزبانی را آغاز کرد.
السورچی تصریح کرد که بیش از 30 هزار نفر درخواست دادند که تاکنون کسی از میان آنها انتخاب نشده تا به نوار مرزی اعزام شوند اما تجهیزات نظامی به مرزها منتقل شده و شمار تیپ ها نیز افزایش یافته است.
این عضو اتحادیه میهنی کردستان از توافق اقلیم کردستان با احزاب کرد مخالف ایران مبنی بر توقف فعالیت نظامی و مسلحانه آنها و اکتفا به فعالیت سیاسی و غیرنظامی خبر داد.
جبار الیاور، دبیرکل سابق وزارت پیشمرگه اقلیم کردستان نیز گفت که ایرانی ها هم اکنون قصدی برای عملیات نظامی درون خاک عراق ندارند.
وی اشاره کرد که حضور نیروهای نظامی زرهی ایران در مرزهای عراق در اقلیم کردستان صحت ندارد.
الیاور توضیح داد که احزاب کرد مخالف ایران بیش از 40 سال است در اقلیم کردستان حضور دارند و این یک مشکل موروثی و موجود است که حل نشده با وجود اینکه سال ها از این مساله می گذرد و این مساله توجیهی برای حملات ایران به مناطق مختلف اقلیم کردستان است.
وی بیان کرد که نشست های وزارت کشور عراق و وزارت داخله اقلیم کردستان ادامه دارد و هماهنگی برای انتشار نیروهای نظامی در مرزهای عراق با ایران برای جلوگیری از نفوذ گروه های مسلح به این منطقه انجام شده است.
دبیرکل سابق وزارت پیشمرگه اقلیم کردستان گفت که افزایش شمار نظامیان در نوار مرزی به کاهش حضور و فعالیت احزاب کرد مخالف ایران منجر شده و افزایش دستگاه ها و سامانه های نظارتی و پهپادهای شناسایی به کاهش عملیات ایران در اقلیم کردستان منجر شده است.
یکی از مسئولان نیروهای مرزبانی عراق گفت که نیروهای عراقی اخیرا اقدام به احداث مراکز و پایگاه های جدید در مرزها برای جلوگیری از نفوذ و قاچاق در مرزها کرده اند.
وی تشریح کرد که طرح کنونی در چند محور شامل جلوگیری از نفوذ و دستگیری عوامل تسهیل مهاجرت غیرقانونی بین ایران و عراق و سپس استقرار یگان های جدید داوطلبان در نوار مرزی است.
این مسئول در نیروهای مرزبانی عراق گفت که اکنون مرزها به ویژه در محور مناطق مریوان و اورامان از سوی ایران که مناطق پرتنش تر محسوب می شود، آرام تر است.
به گفته وی، آرامش کنونی پس از تعهدات السودانی و دولت اقلیم کردستان برای پایان دادن به فعالیت نظامی احزاب کرد مخالف ایران حاکم شده است.
وی هشدار داد که این آرامش می تواند مجددا و در صورتی که گروه های کرد در مرزها فعالیت کنند، از بین برود زیرا ایرانیها مواضع جدیدی در واکنش به این اقدام احتمالی اتخاذ خواهند کرد.
او اشاره کرد که ایران به استقرار پهپادهای شناسایی و سامانه های نظارتی در مرزها برای رصد هرگونه تحرکات مشکوک گروه های کرد در نوار مرزی اکتفا کرده است.
ایران همواره گروه های کرد مخالف خود از جمله بارزترین آنها حزب دموکرات کردستان ایران، حزب کومله، حزب پژاک و سازمان خبات را هدف قرار می دهد.
این احزاب در مناطق مرزی ایران که دارای جغرافیای صعب العبور است از جمله در مناطق جومان، سیدکان، سوران، سید صادق، خلیفان، بالکایتی، قندیل، کویسنجق، حلبچه، رانیه، شمال اربیل و شرق سلیمانیه فعالیت می کنند.
همچنین بخوانید
گزارشی از آموزش مسلحانه به زنان مخالف ایران در اقلیم کردستان + فیلم