سیاسی

واکنش های بین المللی به توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط

سازمان همکاری اسلامی، وزارت خارجه ترکیه و شورای انتقالی یمن از آغاز مجدد روابط میان ایران و عربستان استقبال کردند.

میدل ایست نیوز: سازمان همکاری اسلامی، وزارت خارجه ترکیه و شورای انتقالی یمن از آغاز مجدد روابط میان ایران و عربستان استقبال کردند.

به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا) دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی از توافق حاصل شده میان عربستان و ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانه ‌های دو کشور استقبال کرد.

سازمان همکاری اسلامی همچنین بر احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی آن ها و تمایل به حل اختلافات از طریق گفت و گو و دیپلماسی در چارچوب پیوندهای برادرانه و تعهد به اصول و اهداف منشورهای سازمان ملل متحد، سازمان همکاری اسلامی و کنوانسیون های بین المللی تاکید کرد.

«حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی ابراز امیدواری کرد این اقدام در تقویت پایه های صلح و امنیت و ثبات در منطقه موثر بوده و انگیزه جدیدی برای همکاری میان کشورهای عضو سازمان ایجاد کند.

وی همچنین از عراق و عمان و چین برای میزبانی مذاکرات میان ایران و عربستان و حمایت این کشورها برای موفقیت گفت و گو ها قدردانی کرد.

وزارت امور خارجه ترکیه نیز در بیانیه ای اعلام کرد: از سر گیری روابط میان ایران و عربستان گامی مهم و موثر در امنیت و ثبات منطقه است.

وزارت خارجه مصر نیز در بیانیه ای اعلام کرد: انتظار داریم توافق ایران و عربستان در کاهش تنش در منطقه موثر باشد.

وزرات خارجه اردن نیز اظهار داشت: امیدواریم این توافق در ارتقاء امنیت در منطقه و حفظ حاکمیت کشورها سهیم باشد.

ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین از توافق میان ایران و عربستان استقبال کرده و از نقش مثبت چین که در دستیابی به این توافق موثر بود، قدردانی کرد.

ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین ابراز امیدواری کرد این توافق به ثبات و تقویت فضای مثبت در منطقه بیانجامد.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز از آغاز مجدد روابط عربستان و ایران استقبال کرد.

به گفته خلیل الحیه، از اعضای دفتر سیاسی جنبش، حماس این توافق را گامی مهم در مسیر اتحاد صفوف امت اسلامی، تقویت امنیت و تفاهم میان کشورهای عربی و اسلامی و دستیابی به ثبات در منطقه دانست.

وی این گام مهم را به نفع آرمان فلسطین و حامی پایداری مردم این کشور در برابر اشغالگری و تجاوزات مستمر به سرزمین فلسطین، ملت فلسطین و مقدسات آن ها دانست.

همزمان منابع خبری عبری به نقل از یک مقام اسرائیلی تأکید کردند که توافق ایران و عربستان بر احتمال عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو تأثیر خواهد گذاشت.

این مقام گفت که این توافق برای تل آویو غافلگیرکننده بوده است.

سازمان ملل نیز روابط حسن همجواری میان ایران و عربستان را برای ثبات منطقه ضروری دانست.

وزارت خارجه بحرین هم در بیانیه‌ای از توافق ایران و عربستان سعودی برای احیای روابط استقبال کرد.

شورای انتقالی جنوب یمن هم ضمن استقبال از توافق ایران و عربستان، ابراز امیدواری کرد این اقدام در تحکیم امنیت و ثبات در منطقه سهیم باشد.

پیش از این، در جریان مذاکرات فشرده مسئولین نهادهای امنیت ملی ایران و عربستان که از 6 تا 10 مارس در شهر پکن پایتخت چین برگزار شد، دو کشور توافق کردند که پس از 7 سال، روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند.

بر اساس توافق دو کشور، وزیران خارجه ایران و عربستان ضمن ملاقات با یکدیگر، حداکثر ظرف دو ماه، زمینه‌های اجرایی تبادل سفرا و بازگشایی سفارتخانه‌ها و همچنین سایر الزامات برای از سرگیری روابط را فراهم خواهند کرد.

عراق آغازگر مذاکرات تهران و ریاض بود و 5 دوره از مذاکرات دو کشور در سطح کارشناسان امنیتی در بغداد برگزار شد.

پیش از این، امارات، قطر، لبنان، شورای همکاری و برخی از دیگر نهادها و شخصیت های منطقه ای به این توافق واکنش نشان داده بودند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا