میدل ایست نیوز: برقراری روابط ایران و عربستان که با استقبال گسترده کشورهای منطقه همراه بود در اسرائیل موجب نگرانیهای جدی شد.
به گزارش «الجزیره» ساعاتی پس از اعلام رسمی توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه، «یائیر لاپید» رئیس گروه اپوزیسیون در کنست و نخستوزیر سابق اسرائیل طی اظهاراتی این توافق را «شکست سخت و خطرناک سیاسی خارجه کابینه کنونی اسرائیل» به ریاست بنیامین نتانیاهو دانست.
«نفتالی بنت» رئیس کابینه سابق اسرائیل نیز گفت که ازسرگیری روابط عربستان و ایران تحولی پرمخاطره برای اسرائیل و یک پیروزی سیاسی در ابران است.
وی ازسرگیری روابط ایران و عربستان را «ضربهای قاطع بر تلاشها برای ایجاد ائتلاف منطقهای علیه ایران» دانست و تأکید کرد که این توافق «شکستی سخت برای کابینه نتانیاهو و نتیجه بی تفاوتی سیاسی و ضعف عمومی و نزاع داخلی در اسرائیل» است.
بنت تأکید کرد که کشورهای جهان و منطقه نزاع در اسرائیل و فعالیت یک کابینه دارای اختلال را مشاهده میکنند که به صورت سازماندهیشده برای نابودی خود تلاش میکند و طبیعی است که (در نزاع میان اسرائیل و ایران) به سمت ایران کشیده شوند.
وی کابینه نتانیاهو را یک شکست سیاسی و اقتصادی و امنیتی خواند که هر روز برای اسرائیل خطر تازهای درست میکند و افزود که اسرائیل نیازمند یک دولت اضطراری و ملی است که آسیبهای اخیر را برطرف کند.
«یولی ادلشتاین» رئیس کمیسیون روابط خارجی و امنیت کنست اسرائیل نیز گفت: «در حالی که ما درگیر نزاعهای خودمان هستیم دنیا به کار خود مشغول است و کسی منتظر ما نمیماند».
وی افزود: «توافق ایران و عربستان برای اسرائیل بسیار بد خواهد بود» و تأکید کرد که باید نیروهای اسرائیلی اختلافاتشان را کنار بگذارند و در برابر تهدید وجودی متحد شوند.
«بنی گانتس» وزیر دفاع سابق اسرائیل نیز این تحولات را نگرانکننده خواند و گفت که چالشهای امنیتی سختی که اسرائیل با آنها مواجه است روز به روز بیشتر میشود در حالی که نخستوزیر و کابینه هر روز به سلطه خود فکر میکنند.
پیش از این، در جریان مذاکرات فشرده مسئولین نهادهای امنیت ملی ایران و عربستان که از 6 تا 10 مارس در شهر پکن پایتخت چین برگزار شد، دو کشور توافق کردند که پس از 7 سال، روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند.
بر اساس توافق دو کشور، وزیران خارجه ایران و عربستان ضمن ملاقات با یکدیگر، حداکثر ظرف دو ماه، زمینههای اجرایی تبادل سفرا و بازگشایی سفارتخانهها و همچنین سایر الزامات برای از سرگیری روابط را فراهم خواهند کرد.
عراق آغازگر مذاکرات تهران و ریاض بود و 5 دوره از مذاکرات دو کشور در سطح کارشناسان امنیتی در بغداد برگزار شد.