خطوط هواپیمایی، فاز جدید رقابت عربستان با امارات و قطر
روزنامه انگلیسی «تلگراف»، در گزارشی از تشدید رقابت عربستان با امارات و قطر در بخش خدمات هواپیمایی خبر داد.

میدل ایست نیوز: روزنامه انگلیسی «تلگراف»، در گزارشی از تشدید رقابت عربستان با امارات و قطر در بخش خدمات هواپیمایی خبر داد.
به گزارش «الخليج آنلاين»، «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان اعلام کرده است که برنامه های مختلفی برای ایجاد یک شرکت هواپیمایی جدید به جای سرمایه گذاری در خطوط هواپیمایی کنونی این کشور دارد.
این شرکت به طور رسمی در تاریخ 12 مارس کنونی رونمایی شد و چند روز بعد عربستان یک معامله تاریخی با شرکت بوئینک انجام داد و حدود 37 ملیارد دلار برای خرید ناوگان متشکل از 72 هواپیمای بوئینگ هزینه کرد.
همچنین این روزنامه انگلیسی به نقل از مسئول اجرایی بلندپایه نزدیک به ولیعهد عربستان نقل کرد که این یک رقابت محض است، با این رویکرد که «شرکت من از شرکت تو بزرگتر است» و افزود که ولیعهد عربستان شخصا این موضوع را پیگیری می کند.
تاسیس این شرکت هواپیمایی یک گام بزرگ در رقابت با کشورهای شورای همکاری محسوب می شود و عربستان قصد دارد با امارات و قطر در زمینه شرکت های هواپیمایی رقابت کند.
با وجود اینکه تاریخ شرکت های هواپیمایی عربستان از قطر و امارات قدیمی تر است اما سه شرکت در امارات و قطر توانستند خود را در عرصه بین المللی جا بیندازند.
خطوط هوایی عربستان در سال 1945 یعنی چیزی حدود 50 سال قبل از شرکت هواپیمایی امارات و 60 سال قبل از خطوط هوایی قطر تاسیس شده است.
شرکت هواپیمایی امارات بزرگترین شرکت هواپیمایی جهان است. ضمن اینکه قطر 25 درصد از سهام شرکت مادر خطوط هوایی انگلستان را داراست و صندوق سرمایه ملی قطر هم سهمی به اندازه 20 درصد در فرودگاه هیترو لندن دارد.
در مقابل شرکت هواپیمایی امارات وابسته به دولت این کشور، توانسته از طریق حمایت مالی باشگاه فوتبال منچستر سیتی و ورزشگاه این تیم به نام الاتحاد، آوازه خوبی برای خود رقم بزند.
شرکت هواپیمایی الریاض نیز با آغاز سال 2030 به بیش از 100 نقطه جهان پرواز خواهد داشت و طبق پیش بینی ها، این شرکت در رشد تولید ناخالص داخلی غیر نفتی عربستان با قیمت تقریبی 20 ملیارد دلار نقش مهمی خواهد داشت و چیزی حدود 200 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می کند.
این روزنامه در ادامه گفت که برنامه های ولی عهد سعودی محدود به راه اندازی این شرکت هواپیمایی جدید نیست و وی قصد دارد تا فرودگاه الخالد ریاض را هم توسعه دهد.
فرودگاه جدید شش باند موازی خواهد داشت و تا سال 2030 ظرفیت 120 ملیون مسافر و تا سال 2050 ظرفیت حدود 185 ملیون مسافر را خواهد داشت.