اجتماعیخبر اول

خشکسالی، تالاب‌های عراق را تهدید می‌کند

تالاب‌های عراق با تداوم خشکسالی و کمبود آب، در معرض نابودی قرار دارند که این امر بر امرار معاش ساکنان این مناطق تاثیر منفی می‌گذارد.

میدل ایست نیوز: آب‌های پراکنده و زمین بایر، چیزی است که از تالاب‌های استان ذی قار در جنوب عراق باقی ماند و ساکنان این منطقه می‌گویند به علت تداوم موج خشکسالی که چندین سال است بر کشور خیمه زده، اوضاع رو به وخامت است.

به گزارش الحره، ساکنان این منطقه همچنین نسبت به خطر خشکسالی و پیامد‌های آن بر زندگیشان به ویژه صید ماهی که بسیاری از افراد برای امرار معاش به آن وابسته هستند، ابراز نگرانی کردند.

نسیم علی، یکی از ماهیگران به این پایگاه خبری اعلام کرد: «بسیاری از ما برای ماهیگیری در اینجا زندگی می‌کنیم و به علت خشکسالی نمی‌دانیم کجا برویم و چه خواهیم کرد. ما نمی‌توانیم بدون آب اینجا زندگی کنیم».

طرفی‌های رسمی نسبت به پیامد‌های کم آبی در تالاب‌های عراق و نتایج آن از جمله مهاجرت ساکنان و نابودی اکوسیستم در پی خشکسالی و رهاسازی ضعیف آب و کاهش آن به سطحی بی‌سابقه هشدار می‌دهند.

حیدر سعدی، مشاور استاندار ذی قار در امور شهروندان در گفت‌وگو با الحره بیان کرد کمبود آب همچنین منجر به افزایش درصد آلودگی آب شده که علت افزایش بیماری میان کودکان بوده است.

وی افزود که خشکسالی بر تغییر جمعیت منطقه به علت مهاجرت ساکنان، و تنوع زیستی مناطق تالابی که در فهرست میراث جهانی قرار دارند، تاثیر می‌گذارد.

وی در ادامه از مسئولان خواستار برق‌رسانی به منطقه و افزایش رهاسازی آب در آن و اهتمام به سیستم آموزشی و بهبود وضعیت زنان در استان ذی قار شد.

بر اساس گزارش‌های سازمان ملل در میان کشورهای منطقه، عراق از لحاظ تاثیرپذیری از تغییرات اقلیمی در صدر قرار گرفته و آخرین گزارش‌ها حاکی از آن است که بیش از نیمی از مساحت تالاب‌ها به زمین بایر تبدیل شده و اغلب ساکنان به شهر‌های نزدیک مهاجرت کردند.

دیوید هاردن، رئیس سابق آژانس توسعه جهانی ایالت متحده (USAID)، در باره حمایت مالی ارائه شده توسط این نهاد به عراق در راستای مقابله با بیابان زایی و خشکسالی در این کشور گفت‌وگو و بیان کرد این آژانس در تلاش است تا برای ارتقای امنیت غذایی و توانایی کشاورزان در منطقه تالابی در راستای مقابله با چالش‌های آب و هوایی، کمک کند.

هاردن افزود برای تحقق این امر عراق به فناوری‌ها و پروژه‌هایی نیاز دارد تا در حفاظت از منابع آبی و صرفه جویی در مصرف آن به این کشور کمک کند.

وی در ادامه بر اهمیت این امر که ساکنان این مناطق خود را با وضعیت کنونی تطبیق دهند و برای کاهش روند فزاینده امر خشکسالی از طریق استفاده از روش‌های آبیاری نوین و صرفه جویی در مصرف آب و احداث کارخانه‌های آب شیرین‌کن، تلاش کنند، تاکید کرد.

رئیس سابق آژانس توسعه جانی ایالت متحده اشاره کرد علت اصلی خشکسالی‌ای که عراق از آن رنج می‌برد، عدم دستیابی این کشور به سهمیه آبی از کشورهای بالادست ایران و ترکیه است که به گفته هاردن، این دو کشور در آب صرفه‌جویی نمی‌کنند.

وی بر این باور است که راه حل این مسأله، مذاکره سیاسی «سخت»، میان عراق و این کشورها است تا در توزیع سهمیه آب، عدالت برقرار باشد.

بیشتر بخوانید

کم آبی و خشکسالی دو عامل اصلی مهاجرت از استان ذی قار عراق

منبع
الحره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا