میدل ایست نیوز: طرح وزارت برق عراق برای مقابله با بحران مزمن بیش از 20 ساله برق، شامل روی آوردن به پروژههای انرژی پاک از جمله تبدیل انرژی بادی به انرژی الکتریکی است.
به گزارش العربی الجدید، احمد موسی، سخنگوی رسمی وزارت برق عراق اعلام کرد این وزارتخانه مجموعه طرحهای راهبردی برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی و کاهش وابستگی به گاز و سوختهای فسیلی در تولید انرژی الکتریکی آماده کرده است.
موسی بیان کرد وزارتخانه متبوعش در حال کار بر ایجاد پروژههای انرژی پاک شامل نیروگاههای انرژی خورشیدی و حرارتی و نیروگاههای ویژه سیکل ترکیبی است که با انرژی بادی کار میکند.
وی در ادامه به تلاشهای مداوم با هدف بهره برداری از انرژی بادی و تکمیل پروژههای انرژی الکتریکی که چندین سال متوقف شده است اشاره کرد و گفت این طرح ظرفیتهای تولیدی جدیدی برای بغداد و دیگر استانها فراهم میکند که در بهبود وضعیت سیستم الکتریکی نقش ایفا خواهد کرد.
سخنگوی وزارت برق عراق افزود وزارت محیط زیست و وزارت علوم و فناوری، مشخصاتی را برای کار بر پروژه انرژی بادی تعیین کردند و پس از بررسی مشخصات فنی سرعت باد و تعیین مکان مناسب، مشخص شد که محل انتخاب شده بر اساس مشخصات فنی، در منطقه الشهابی در استان واسط واقع شده است.
موسی بیان کرد وزارتخانه متبوعش به دنبال مقابله با بحران برق به واسطه پروژههای انرژی تجدیدپذیر از جمله نیروگاههای تولید برق از بازیافت زباله در ابوغریب و نهروان و امضای قرارداد در راستای توسعه پروژههای انرژی خورشیدی با شرکتهای بینالمللی مانند شرکت اماراتی «مصدر» و شرکت عربستانی «آکوا پاور» است.
در خصوص آغاز کار پروژه و هزینه کلی آن وی ضمن اشاره به اینکه مراحل آن هنوز شروع نشده، بیان کرد تفاهمات و طرحهایی وجود دارد که پس از تکمیل رایزنی با چند شرکت از جمله شرکت اماراتی «ایمیا پاور» در راستای بررسی امکان نصب موتورهای خاص تبدیل کننده انرژی بادی به انرژی الکتریکی کار بر آنها انجام خواهد شد.
تصویب قانون انرژی تجدیدپذیر
بنا بر اعلام حسن الاسدی، نائب رئیس کمیسیون برق و انرژی پارلمان عراق، این پارلمان در حال آماده شدن برای تصویب قانونی مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر است.
الاسدی تصریح کرد این قانون از قوانین مهم عراق به شمار میآید و مزایای مثبتی از جمله بهرهگیری از انرژی خورشیدی و دیگر انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید انرژی الکتریکی به همراه خواهد داشت.
با آمادگی عراق برای راهاندازی رسمی اولین پروژه انرژی بادی، منبعی در وزارت برق این کشور اعلام کرد این وزارتخانه برای امضای چندین قرارداد سرمایه گذاری در راستای ایجاد پروژه نیروگاه برق که در مدت زمان پیشرو در استان واسط با انرژی بادی و خورشیدی کار میکند، آماده میشود.
این منبع خاطر نشان کرد شرکت پیشنهادی برای تکمیل این پروژه، شرکت اماراتی ایمیا پاور است که قصد دارد بر سرمایه گذاریهای کلان عراق از جمله پروژه انرژی بادی در استان واسط کار کند.
وی بیان کرد این پروژه اولین پروژه در نوع خود در عراق به شمار میآید و در سایه تحول فنی حاصل شده، وزارت برق با حمایت و دستورات دولت عراق در این حوزه به دنبال دستیابی به بالاترین میانگین تولید انرژی الکتریکی پاک است.
این منبع اعلام کرد پیش از این مسئولان وزارت برق و نمایندگان شرکت ایمیا پاور با هدف اقدام برای ایجاد اولین پروژه انرژی بادی در عراق دیدارهایی داشتند و دولت عراق به طور جدی به پروژههای انرژی بادی در راستای حمایت از بخش برق و کاهش کمبود آن اهتمام دارد.
احمد صالح الحدیثی، مهندس برق اعلام کرد کمبود تامین برق عراق به روزانه حدود 19 هزار مگاوات ساعت میرسد در حالی که کل نیاز واقعی، تقریباً حدود 50 هزار مگاوات است.
الحدیثی گفت سرمایهگذاری واقعی در بخش انرژی بادی عراق که به علت نیاز فزاینده و فوری به انرژی برق از سال 1991، در میان کشورهای نیازمند این نوع از انرژی قرار گرفته است، وجود ندارد.
وی افزود سرمایهگذاری انرژی بادی به طور کلی به سرعت باد مرتبط است که این سرعت به طور متوسط نباید از 8 مایل در ساعت کمتر باشد و از حد معینی که بر اساس نوع دستگاه مورد استفاده در عملیات تبدیل انرژی و ارتفاع و محل نصب، تعیین میشود، فراتر نرود.
این کارشناس اعلام کرد انرژی بادی به دو عامل مهم و اساسی بستگی دارد که آن درجه حرارت اشعه خورشید و سرعت باد است و هر دو عامل در مناطق گسترده از عراق وجود دارد و میتوان با سرمایهگذاری در انرژی تجدیدپذیر، به موفقیتهای زیادی برای تامین نیاز سراسر عراق و صادرات مازاد آن دست یافت.
عقب ماندگی عراق در انرژی بادی
احمد صباح، پژوهشگر اقتصادی اعلام کرد عراق به فعالسازی پروژههای انرژی پاک از طریق تولید برق به واسطه انرژی تجدیدپذیر و سرمایهگذاری در انرژی باید در راستای کاهش وابستگی به سوخت فسیلی در تامین منابع نیاز دارد.
صباح افزود عراق علی رغم وجود تمامی ابزارها و شرایط مناسب در این امر، از جمله کشورهای عقب مانده در این حوزه به شمار میآید.
وی خاطر نشان کرد با سرمایهگذاری در انرژی بادی میتوان 15 تا 20 درصد نیاز واقعی عراق به برق را برای پوشش مصرف داخلی تامین کرد.
رابطه میان مصرف انرژی و آلودگی محیط زیست به دلیل تشدید پیامدهای منفی گسترده که کنترل آن سخت است، واضح و روشن شده و به همین خاطر باید به جای استفاده از گاز و سوختهای فسیلی از منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله انرژی بادی که در میان شماری از کشورهای توسعه یافته رونق و رواج یافته است، استفاده شود.