هاکان فیدان خبر داد:از سرگیری قریب الوقوع صادرات نفت از شمال عراق به ترکیه
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: با توجه به مذاکرات میان دولت مرکزی عراق و اربیل درباره نحوه تقسیم درآمدهای نفتی، تحولات اخیر حکایت از آن دارد که دو طرف در آیندهای نزدیک خط لوله نفت در شمال عراق را بازگشایی کنند.
میدل ایست نیوز: هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد با توجه به تحولات اخیر در خصوص تقسیم درآمدهای نفتی عراق بین اربیل و بغداد، انتظار میرود دو طرف در آینده نزدیک در زمینه بازگشایی خط لوله نفت در شمال عراق توافق کنند.
به گزارش کردستان ۲۴، فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، در کنفرانسی خبری در جمع نمایندگان روزنامهها و رسانهها در مقر وزارت امور خارجه این کشور در آنکارا تصریح کرد: با توجه به مذاکرات میان دولت مرکزی عراق و اربیل درباره نحوه تقسیم درآمدهای نفتی، تحولات اخیر حکایت از آن دارد که دو طرف در آیندهای نزدیک خط لوله نفت در شمال عراق را بازگشایی کنند.
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: بندر بزرگ الفاو نقطه شروع و پایان پروژه جاده توسعه خواهد بود چرا که امکان اتصال و ارسال محصولات را از طریق زمینی و راه آهن به بازارهای جهانی فراهم خواهد کرد.
فیدان خاطرنشان کرد: توسعه روابط ترکیه با عراق از نظر اقتصادی و در سایر پروندهها، حل و فصل مسایل امنیتی را نیز تسهیل خواهد کرد ضمن آنکه ما معتقدیم رشد و توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری در عراق مستلزم پاکسازی این کشور از سازمانهای تروریستی است.
وی تاکید کرد: ترکیه مخالف هرگونه شکلگیری اداره استان کرکوک تحت فشار و نفوذ حزب کارگران کردستان است و بهبود روابط ترکیه با استان سلیمانیه (اتحادیه میهنی کردستان) را به قطع روابط موجود با حزب کارگران کردستان مرتبط میداند.
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه تا وقتی واشنگتن به حمایت از حزب کارگران کردستان در سوریه ادامه دهد، «مشکلات استراتژیک» میان آنکارا و واشنگتن ادامه خواهد داشت، اظهار کرد دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا، در روابط خود با حزب کارگران کردستان به احتمال زیاد تجدید نظر خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه علائم و نشانههای سیاست ترامپ در قبال سوریه هنوز مشخص نیست تاکید کرد: به نظر میرسد سیاست ترامپ در مورد مسائل ژئوپلیتیک، سیاست مبتنی بر درنگ و تأخیر باشد.
هاکان فیدان در ادامه کنفرانس خبری خود تصریح کرد: نیروهای امریکایی در منطقه نه تنها در عملیات نظامی منطقهای سهیم نیستند بلکه به عنوان یک نیروی مانع تراش ایفای نقش میکنند و به طور مثال وقتی امریکا، ایران یا شبه نظامیان ایرانی را در هر جایی هدف قرار دهد، سربازان این کشور در منطقه در برابر حملات آسیب پذیر میشوند و طبیعتاً فضای تنش دائمی ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به ارتباط کشورش با امریکا در خصوص تحولات و پروندههای مختلف تاکید کرد: ترکیه قطعاً از عملیات ضد تروریسم در منطقه حمایت خواهد کرد و دیگر نیازی به کمک گرفتن از یک سازمان تروریستی دیگر برای انجام این کار نیست.