خبر اولسیاسی

واکنش‌ها به ماجرای لغو پرواز هواپیمای ایرانی به فرودگاه بیروت/ هیئت دولت دوشنبه موضوع را بررسی می‌کند

لغو پرواز هواپیمای وابسته به شرکت ماهان ایران به فرودگاه بین المللی رفیق حریری و سرگردانی چندین ساعته مسافران در فرودگاه، واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است به طوری که برخی تحلیلگران، دولت جدید لبنان را به تسلیم شدن در برابر امریکا و رژیم صهیونیستی متهم کرده‌اند.

میدل ایست نیوز: وزیر حمل و نقل و مشاغل عمومی در دولت جدید لبنان، فعالیت ها و کار خود در این وزارتخانه  را در حالی آغاز کرد که برخی محافل سیاسی معتقدند وی در نخستین گام، با پیروزی از دستورات امریکا، اجازه نداد،پرواز یک هواپیمای ایرانی از شرکت «ماهان» به فرودگاه بین المللی بیروت صورت گیرد.

به گزارش الاخبار، قرار بود این هواپیمای ایرانی، ۳۵۰ مسافر را که ۹۰ درصد از آن‌ها لبنانی بودند و در حال بازگشت از زیارت عتبات مقدسه در ایران بودند، به فرودگاه بین المللی بیروت منتقل کند اما «فایز رسامنی» وزیر حمل و نقل لبنان، کمتر از ۲۴ ساعت پس از ادعای ارتش اسرائیل مبنی بر این‌که حزب‌الله و ایران از فرودگاه بین المللی بیروت برای عملیات قاچاق پول جهت تجهیز تسلیحاتی حزب الله استفاده می کنند، این پرواز را لغو کرد که تعدادی از تحلیلگران و سیاستمداران لبنانی، این امر را نشان از تسلیم دولت جدید و ریاست‌جمهوری در برابر تهدیدات اسرائیل و دستورات امریکا می دانند.

این منبع افزود: در همین حال، مسئولان لبنانی تلاش کردند مشکل را از نقض حاکمیت و تسلیم شدن دولت در برابر دستورات خارجی، به مشکلی برای مسافران لبنانی تبدیل کنند که در فرودگاه تهران گیر افتاده بودند و برای آن راه‌حلی ارائه دهند مبنی بر اینکه یک پرواز از شرکت هواپیمایی الشرق الاوسط به تهران برای بازگرداندن آن‌ها بود.

این در حالی بود که روز گذشته حدود ۳۰۰ لبنانی از مسافران هواپیما پس از هشت ساعت انتظار در فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران، مطلع شدند دولت لبنان پروازشان را لغو و آن‌ها را از بازگشت به کشورشان منع کرده است.

به نوشته النشره، «یوسف رجّی» وزیر خارجه لبنان تاکید کرده است ما در حال برقراری تماس‌های مداوم هستیم تا بازگشت شهروندان لبنانی به بیروت را در اسرع وقت تضمین کنیم.

وی گفت: پس از درخواست شرکت هواپیمایی الشرق الأوسط از مقامات ایرانی برای اجازه فرود دو هواپیما در فرودگاه تهران، سازمان هواپیمایی ایران پاسخ داد این درخواست باید از طریق وزارت خارجه لبنان طبق قوانین موجود بین دو کشور ارائه شود ضمن آنکه با توجه به تعطیلی روز جمعه، سفیر لبنان در ایران هماهنگی عملیات را بر عهده دارد.

در همین خصوص منابع خبری به «الاخبار» گفتند: کمیته نظارت بر آتش‌بس به دولت لبنان اطلاع داده بود، اسرائیلی‌ها گزارش هایی در اختیار دارند که نشان می دهد هواپیمای ایرانی ممکن است پول‌هایی برای حزب‌الله حمل کند و آن‌ها درخواست کرده‌اند که از پرواز این هواپیما ممانعت به عمل آید و گرنه مجبور به برخورد با آن خواهند بود ضمن آنکه گفته شده است «نواف سلام» نخست وزیر جدیدلبنان هم از وزیر مشاغل عمومی و حمل و نقل خواسته بود، اجازه ندهد این هواپیما در بیروت فرود آید.

منابع خبری تاکید کردند بعد از این اتفاق و توافق نخست وزیر و وزیر حمل و نقل لبنان برای لغو این پرواز، مقرر شده است این پرونده در جلسه روز دوشنبه هیئت دولت بررسی شود و تصمیم‌گیری درباره موضع گیری رسمی انجام گیرد. برخی تحلیلگران بر این باورند اقداماتی با هدف قطع کامل پروازهای مستقیم هواپیماهای ایرانی بین لبنان و ایران و منحصر کردن سفر لبنانی ها به جمهوری اسلامی از طریق خطوط هوایی غیرایرانی یا از طریق کشورهای دیگر در جریان است.

پس از این حادثه «ابراهیم موسی» نماینده حزب الله لبنان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: از غیور مردانی که به منافع و مصالح کشور توجه دارند درخواست می کنیم آگاهانه و با عقلانیت، فضا را برای حل این بحران جدید فراهم کنند و به این نقض‌ها و تخلفات و تجاوزات اسرائیل به حاکمیت ما به‌طور مسالمت‌آمیز و مسئولانه اعتراض کنند.

وی از دولت لبنان خواست اقدامات لازم را برای تضمین حاکمیت لبنان بر تمامی زیرساخت‌های عمومی خود و به ویژه فرودگاه ها انجام دهد، تا دشمن تصور نکند می‌تواند به‌طور آزادانه به تجاوزات خود به لبنان ادامه دهد.

از سوی دیگر وئام وهاب از سیاستمداران برجسته لبنانی تاکید کرد: جلوگیری از فرود هواپیمای مسافربری ایرانی در فرودگاه بیروت، نوعی قلدری و گردن‌کشی دیپلماتیک و سیاسی است و یقینا بدون تبعات نخواهد بود.وئام وهاب با محکوم کردن این اقدام، هشدار داد اینگونه اقدامات نمی‌توانند بدون واکنش باقی بمانند.

در همین ارتباط، «زیاد الحواط» نماینده پارلمان لبنان از فراکسیون «جمهوری قدرتمند»، در واکنش به اعتراضات در برابر فرودگاه بیروت تصریح کرد: جاده فرودگاه بیروت، ملک خصوصی هیچ‌کس نیست و این مکان نباید به مکان یا میدان اعتراضات سیاسی تبدیل شود زیرا یک شریان حیاتی برای لبنان و ویترین این کشور محسوب می شود.

وی گفت: امنیت یک مقوله غیر قابل تفکیک است و ما قبول نخواهیم کرد که کانون های امنیتی و نقاط حساس همچنان به شکل قبل باقی بمانند . جاده فرودگاه بیروت، متعلق به همه لبنانی ها است و دستگاه‌های امنیتی باید محرکان و مخالفان را با قاطعیت بازداشت کنند. دولت لبنان در معرض آزمایش است و ما با چشمان بیدار تضمین‌کننده منافع لبنان و دولت قدرتمند هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا