خبر اولسیاسی

مسکو در قلب مذاکرات ایران و امریکا؛
اورانیوم غنی‌سازی شده ایران به روسیه می‌رود؟

روزنامه گاردین در گزارشی ضمن تاکید بر نقش روسیه در دستیابی به توافق میان ایران و امریکا بر سر برنامه‌های هسته‌ای تهران، به دو وظیفه احتمالی که ممکن است در صورت توافق به مسکو واگذار شود، اشاره کرد.

میدل ایست نیوز: روزنامه بریتانیایی گاردین در گزارشی تاکید کرد روسیه در دستیابی به توافق بر سر برنامه‌های هسته‌ای ایران، در مذاکرات با امریکا نقشی محوری ایفا می‌کند.

به گزارش اسکای نیوز، این روزنامه در ادامه به دو وظیفه احتمالی که ممکن است در صورت توافق هسته‌ای میان واشنگتن و تهران به مسکو واگذار شود، اشاره کرد.

بنا بر اعلام گاردین، اولین مورد این است که روسیه که روابط عمیق و قوی‌ای با ایران دارد، مقصد احتمالی ذخایر غنی شده اورانیوم ایران باشد مشروط بر اینکه تهران، در چارچوب توافقی که منجر به لغو تحریم‌ها شود، با انتقال این ذخایر به عنوان تضمینی برای عدم استفاده آن در فعالیت‌های نظامی موافقت کند.

در خصوص دومین وظیفه روسیه گاردین اعلام کرد مسکو در صورت نقض توافق به ویژه از جانب امریکا، میانجیگر احتمالی خواهد بود.

گفتنی است دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای امضا شده در سال ۲۰۱۵ عقب نشینی کرد.

ترامپ تهدید کرد که در صورت عدم دستیابی سریع ایران به توافقی جدید که مانع از توسعه سلاح هسته‌ای شود، به این کشور حمله خواهد کرد.

گفتنی است دور دوم مذاکرات ایران و امریکا با میانجیگری عمان در رم برگزار شد و بنا بر اعلام سخنگوی وزارت خارجه ایران، قرار است مذاکرات دیپلماتیک عالی رتبه دو کشور در هفته آتی در مسقط برگزار شود.

گفتنی است پیش از دور دوم مذاکرات ایران و امریکا، سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران به روسیه سفر و با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار کرد.

از طرفی دیگر خبرگزاری رسمی عمان اعلام کرد هیثم بن طارق، سلطان این کشور، امروز به مسکو سفر و طی آن با پوتین دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

با توجه به این امر، احتمال دارد مذاکرات ایران و امریکا از مسائل مهمی باشد که دو طرف در این دیدار دباره آن گفت‌وگو خواهند کرد.

منبع
اسکای نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + نه =

دکمه بازگشت به بالا