
میدل ایست نیوز: خبرگزاری رویترز گزارش داد، حزبالله لبنان پس از جنگ با رژیم صهیونیستی در حال بازنگری در راهبرد خویش است و به کاهش نقش نظامی بدون آنکه به طور کامل از سلاحهایش دست بکشد، فکر می کند.
به گزارش النشره، رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد، حزبالله لبنان پس از جنگ ویرانگری که با اسرائیل داشت، در حال بازنگری عمده در راهبرد خود است در حالی که این بازنگری شامل بررسی کاهش نقش نظامی این گروه، بدون کنار گذاشتن کامل سلاحهایش خواهد بود.
این منبع تصریح کرد: این گفتوگوهای داخلی که هنوز به نتیجه قطعی نرسیده و پیشتر رسانهای هم نشده بود، بیانگر فشارهای شدید بر حزبالله است که از زمان برقراری آتشبس در اواخر نوامبر گذشته آغاز شده است.
این منبع خاطر نشان کرد: در این مدت، نیروهای اسرائیلی به حملات خود علیه مناطق تحت نفوذ حزبالله ادامه دادهاند و این گروه را به نقض آتشبس متهم میکنند در حالی که همواره حزب الله چنین اتهاماتی را رد کرده است.
رویترز در ادامه نوشت، افزون بر این، حزبالله با بحران مالی جدی، مطالبات امریکا برای خلع سلاح و کاهش نفوذ سیاسی پس از تشکیل دولت جدید لبنان با حمایت امریکا در فوریه گذشته، روبهرو شده است.
این خبرگزاری همچنین به نقل از یک منبع امنیتی منطقهای و یک مقام ارشد لبنانی ادعا کرد: با توجه به وضعیت ایران پس از جنگ ویرانگر با اسرائیل، پشتیبانی تهران از حزبالله نیز در هالهای از ابهام و شک و تردید قرار گرفته است.
یک مسئول دیگر که از رایزنیهای داخلی حزبالله مطلع است، فاش کرد کمیتههای کوچکی متشکل از کادرهای حزبالله در جلسات محرمانه حضوری یا آنلاین، آینده رهبری، نقش سیاسی، فعالیتهای اجتماعی و توسعهای و همچنین موضوع سلاح را بررسی میکنند.
وی به اتفاق دو منبع دیگر تأکید کرد: حزبالله به این جمعبندی رسیده است که انبوه تسلیحاتی که برای بازدارندگی در برابر اسرائیل گردآوری کرده بود، اکنون به باری بر دوش این گروه تبدیل شده و اگر چه این حزب قدرت مازادی داشته اما همه این قدرت اکنون به نقطه ضعف تبدیل شده است.
رویترز در ادامه به نقل از این منابع گزارش داد: حزبالله در حال بررسی احتمال تحویل بخشی از تسلیحات خود بهویژه موشکها و پهپادهایی که بیشترین تهدید را متوجه اسرائیل میکنند، در دیگر مناطق لبنان است، مشروط بر آنکه ارتش اسرائیل از جنوب لبنان عقبنشینی و حملاتش را متوقف کند.
این منابع تاکید کردند، با این حال حزبالله قصد ندارد بهطور کامل از زرادخانهاش دست بکشد و تصمیم دارد سلاحهای سبک و موشکهای ضد زره را بهعنوان ابزاری برای مقابله با هرگونه تجاوز احتمالی در آینده حفظ کند.