سیاسی

دادگاه عالی هلند: باید در سیاست صدور سلاح به اسرائیل بازنگری شود

دادگاه عالی هلند به دولت این کشور دستور داد در سیاست صدور سلاح به اسرائیل بازنگری کند.

میدل ایست نیوز: همزمان با درخواست‌ها در هلند برای تحریم صدور سلاح به اسرائیل به علت جنگ غزه، دادگاه عالی هلند امروز جمعه به دولت این کشور دستور داد در سیاست صدور سلاح به اسرائیل بازنگری کند.

به گزارش الشرق الاوسط، دادگاه عالی هلند 6 هفته به دولت این کشور مهلت داد در سیاست صدور سلاح به اسرائیل بازنگری کند.

این دادگاه در عین حال تاکید کرد از طرح ممنوعیت صدور قطعات یدکی جنگنده به اسرائیل حمایت نخواهد کرد.

پرونده ممنوعیت صدور قطعات یدکی جنگنده به اسرائیل اواخر سال 2023 با تلاش سه سازمان حقوقی هلندی به جریان افتاد. این سازمان‌ها تاکید کردند انتقال قطعات یدکی هواپیماهای اف-35 به اسرائیل، هلند را به شریک جنایات جنگی احتمالی اسرائیل در نوار غزه تبدیل خواهد کرد.

دادگاه بدوی در لاهه درخواست تحریم تسلیحاتی اسرائیل را رد کرد ولی دادگاه تجدیدنظر در فوریه 2024 به دولت هلند دستور داد ارسال محموله قطعات یدکی هواپیماهای اف-35 به اسرائیل را متوقف کند زیرا خطر نقض قوانین بین المللی وجود دارد. دولت هلند در اعتراض به این حکم، به دادگاه عالی کشور متوسل شد با این ادعا که سیاست خارجی مسئله‌ای مربوط به دولت است نه دستگاه قضایی. در نوامبر سال گذشته مشاور حقوقی دادگاه عالی هلند حکمی غیرالزامی صادر و در آن توصیه کرد درخواست تجدیدنظر دولت رد شود.

یکی از سه انبار بزرگ قطعات یدکی جنگنده‌های اف-35 امریکا در اروپا، در خاک هلند قرار دارد. وکلای دولت هلند می‌گویند ممنوع شدن انتقال قطعات از هلند به اسرائیل عملا بی‌فایده است زیرا امریکا در هر صورت می‌تواند این قطعات را تامین کند.

پیش از این نیز کشورهای اسلوونی، بریتانیا و اسپانیا ممنوعیت‌هایی در زمینه صدور سلاح به اسرائیل تصویب کرده‌اند.

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا