سیاسی

نگرانی اسرائیل از همگرایی مصر و عربستان در دریای سرخ

تحرکات نظامی مصر و عربستان برای محافظت از منافع مشترک در دریای سرخ و کشورهای حاشیه آن، موجب نگرانی تل آویو شده است.

میدل ایست نیوز: تحرکات نظامی مصر و عربستان برای محافظت از منافع مشترک در دریای سرخ و کشورهای حاشیه آن، موجب نگرانی تل آویو شده است.

به گزار روسیا الیوم، وبسایت اسرائیلی «ناتسیف نت» در این باره نوشت، تحرکات اخیر مصر و عربستان در دریای سرخ نشان می‌دهد این دو کشور اختلافات جزئی خود را کنار گذاشته‌اند و به سوی تشکیل ائتلاف امنیتی راهبردی پیش می‌روند که ممکن است به مداخله نظامی مشترک در آینده نزدیک منجر شود.

این وبسایت افزود، در سایه گسترش رقابت منطقه‌ای برای کسب نفوذ در دریای سرخ که گذرگاه حیاتی تجارت و انتقال نفت از شرق به اروپا است، مصر و عربستان در حال شکل دادن به همکاری راهبردی بی‌سابقه هستند. آنها با کنار گذاشتن اختلافات خود، به دنبال محافظت از منافع مشترک در سودان و اریتره و منطقه شاخ آفریقا و سیطره بر بنادر و آبراه‌های حیاتی آن هستند.

ناتسیف نت هدف اصلی هماهنگی نظامی کنونی بین مصر و عربستان را حمایت از ارتش سودان و جلوگیری از اعمال نفوذ هر قدرت خارجی بر بنادر حیاتی سودان مثل پورتسودان دانست. حیاتی بودن دریای سرخ برای هر دو کشور مصر و عربستان موجب شده است آنها هرگونه مداخله خارجی برای مداخله در این منطقه را خط قرمز به شمار آورند.

منبع
روسیا الیوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − یازده =

دکمه بازگشت به بالا