سیاسی

بررسی بحران سودان در تماس تلفنی روسای جمهور مصر و کنیا

رؤسای جمهور مصر و کنیا در تماسی تلفنی، ضمن بررسی راه‌های تقویت همکاری‌های اقتصادی، بر ضرورت توقف درگیری‌ها در سودان، حمایت از حاکمیت ملی این کشور و ایجاد توافق میان کشورهای حوضه نیل تأکید کردند.

میدل ایست نیوز: عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، در تماسی تلفنی با «ویلیام روتو»، همتای کنیایی خود، آخرین تحولات منطقه‌ای و مناسبات دوجانبه را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

به گزارش الیوم السابع، محمد الشناوی، سخنگوی ریاست‌جمهوری مصر، اعلام کرد: السیسی در این گفت‌وگو با تمجید از تحول چشمگیر در روابط قاهره و نایروبی، بر اهمیت گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای دو کشور تأکید کرد.

از سوی دیگر، ویلیام روتو نیز با استقبال از چشم‌انداز همکاری‌ها، بر عمق پیوندهای تاریخی دو ملت تأکید و از السیسی برای سفر به کنیا دعوت کرد.

این منبع با اشاره به اینکه بخش زیادی از این مکالمه تلفنی به بحران سودان اختصاص داشت، تصریح کرد: رئیس‌جمهور مصر بر موضع ثابت کشورش مبنی بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها، پایان دادن به نقض حقوق بشر و حمایت از وحدت اراضی و نهادهای ملی سودان تأکید کرد.

رئیس‌جمهور کنیا نیز نقش محوری مصر در مهار تنش‌های منطقه‌ای و تلاش برای بازگرداندن صلح به قاره آفریقا را مورد تمجید قرار داد.

همچنین دو طرف توافق کردند هماهنگی‌های سیاسی خود را برای حمایت از صلح و ثبات در منطقه «شاخ آفریقا» تشدید کنند.

روسای جمهور مصر و کنیا پرونده مدیریت منابع آبی رود نیل و فرصت‌های همکاری میان کشورهای این حوضه را نیز بررسی کردند.

السیسی با تأکید بر اهمیت استراتژیک و حیاتی این پرونده برای مصر، خواهان پیگیری جدی این موضوع شد ضمن آنکه ویلیام روتو نیز خاطرنشان کرد: کشورش کنیا به دنبال ایجاد اجماع و توافق میان تمامی طرف‌های ذی‌ربط در این زمینه است.

منبع
الیوم السابع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =

دکمه بازگشت به بالا