خبر اولسیاسی

هشدار بی‌سابقه فرمانده ارشد ارتش اسرائیل درباره وقوع انتفاضه در کرانه غربی

فرمانده نظامیان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، با هشدار صریح به بنیامین نتنياهو نخست وزیر این رژیم تأکید کرد: تداوم خشونت‌های سازمان‌یافته شهرک‌نشینان و سیاست‌های فشار اقتصادی، وقوع یک انتفاضه سراسری توسط فلسطینیان را حتمی کرده است.

میدل ایست نیوز: تنها یک هفته پس از اظهارات تکان‌دهنده تامیر باردو رئیس اسبق موساد درباره شرمساری از اقدامات افراط‌گرایان در کرانه باختری، سرلشکر «آوی بلوط» از فرماندهان ارشد اسرائیلی در نشستی محرمانه، از وضعیت بحرانی منطقه پرده برداشت.

به گزارش الشرق الاوسط، وی با ابراز شگفتی از اینکه فلسطینیان تا این لحظه دست به انتفاضه و قیام نزده‌اند، هشدار داد: اینکه فلسطینی‌ها تا الان واکنشی نشان نداده‌اند شبیه به یک معجزه است، اما این سکوت تا ابد ادامه نخواهد داشت و وقوع انتفاضه قطعی است.

این ژنرال اسرائیلی حملات شهرک نشینان صهیونیست را نوعی تروریسم یهودی خواند و تاکید کرد: به شکل مستقیم به نتنياهو هشدار داده است سیاست «فقط تنبیه» و عدم پرداخت درآمدهای مالیاتی به تشکیلات خودگردان، در حال سوق دادن منطقه به سمت یک سقوط سریع و غیرقابل بازگشت است.

بلوط تأکید کرد: ارتش هم‌اکنون در حال تقویت استحکامات شهرک‌ها است تا در صورت وقوع انتفاضه، آمادگی مقابله با موجی از عملیات‌های مسلحانه را داشته باشد.

این ژنرال ارتش اسرائیل با اعتراف به حضور صدها شهرک‌نشین آشوب‌طلب که عامل اصلی ناآرامی‌ها هستند، گفت: این افراد قصد داشتند از شرایط جنگ با ایران برای تشدید خشونت‌ها سوءاستفاده کنند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: برخی بر این باور بودند که زمان نبرد نهایی (یأجوج و مأجوج) فرا رسیده و وقت آن است که مناطق موسوم به «الف» در کرانه باختری را به اشغال خود درآورند.

فرمانده منطقه مرکزی ارتش خاطرنشان کرد: اخیراً به نتانیاهو و دولت هشدار داده است: حملات شهرک‌نشینان و سیاست‌های دولت، از جمله عدم تحویل درآمدهای مالیاتی تشکیلات خودگردان، حتماً با واکنش خشونت‌آمیز فلسطینیان در کرانه باختری روبه‌رو خواهد شد.

سرلشکر آوی بلوط خطاب به نتانیاهو گفت: باید بدانید که هرچند وضعیت فعلی در ظاهر خوب و سطح تروریسم در پایین‌ترین حد است، اما تنش دوطرفه شدیدی حکم‌فرماست و مشخص نیست این وضعیت چه زمانی از کنترل خارج می‌شود؛ اما وقتی اوضاع رو به وخامت برود، این اتفاق با سرعتی باورنکردنی رخ خواهد داد.

این ژنرال بلندپایه گفت: در مرحله‌ای معین، ممکن است این اوضاع وخیم شود و آن زمان شاهد رخداد بزرگی خواهیم بود. همه می‌دانند که حضور ۲.۵ میلیون فلسطینی در فاصله تنها یک متری از بزرگراه شماره ۵ بین تل‌آویو و کرانه باختری، مسئله‌ای بسیار حیاتی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به پیوند مستقیم میان اقدامات انتقام‌جویانه شهرک‌نشینان و افزایش انگیزه‌های مبارزاتی در میان فلسطینیان اشاره کرد و گفت: بسیاری از کسانی که اخیراً به عملیات روی آورده‌اند، کسانی هستند که خانه یا خانواده‌شان هدف حملات وحشیانه افراط‌گرایان قرار گرفته است.

فرمانده منطقه مرکزی ارتش همچنین با انتقاد شدید از دستگاه قضایی و پلیس اسرائیل، خاطرنشان کرد: برخورد نمایشی با آشوب‌گران، عملاً به آن‌ها برای ادامه حملات و زیرپا گذاشتن پیمان اسلو که آن را یک لکه ننگ می دانند، تشویق خواهد کرد.

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا