سیاسی

ادعای الشرق الاوسط: طرح امریکا برای انحلال «الحشد الشعبی» عراق

منابع خبری از تدوین طرحی گام‌به‌گام توسط امریکا برای انحلال تدریجی سازمان «الحشد الشعبی» عراق خبر دادند که با سفر پنج‌روزه و محرمانه دیوید پترائوس ژنرال بازنشسته امریکایی، به بغداد کلید خورده است.

میدل ایست نیوز: منابع خبری تصریح کردند: یکپارچه‌سازی ساختار الحشد الشعبی در چند مرحله، شامل خلع سلاح و برکناری فرماندهان شبه‌نظامی، محور طرح جدید واشنگتن است.

به گزارش الشرق الاوسط، مقامات عراقی فاش کردند، ایالات متحده طرحی گام‌به‌گام را برای انحلال تدریجی سازمان «الحشد الشعبی» تدوین کرده است که با خلع سلاح سنگین این گروه آغاز می‌شود و با برکناری فرماندهان شبه‌نظامی ادامه می‌یابد و در نهایت به انتصاب افسران حرفه ای ارتش برای نظارت بر ساختار زیربنایی این سازمان ختم خواهد شد.

این منابع افزودند: جزئیات این طرح که از سوی مقامات حاضر در گفت‌وگوهای فنی و سیاسی درباره آینده الحشد الشعبی فاش شد، هم‌زمان با سفر هفته گذشته ژنرال بازنشسته امریکایی، دیوید پترائوس، به بغداد علنی شده است.

پترائوس در این سفر به عنوان «کارشناس مستقل» روی یک پیش‌نویس اجرایی برای خلع سلاح در عراق کار کرده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی توسط الشرق الاوسط، پترائوس به مدت ۵ روز در بغداد اقامت داشته و در این مدت با مقامات بلندپایه عراقی دیدارهایی انجام داده است در حالی که محور اصلی این دیدارها گفتگوهایی جدی درباره سرنوشت رزمندگان الحشد الشعبی بوده است.

در مقابل، ایران گروه‌های شبه‌نظامی متحد خود در بغداد را تحریک کرده است تا در برابر این رویکرد امریکا که به گفته تهران هدف آن نابودی بزرگ‌ترین نیروی نظامی تضمین‌کننده منافع ایران در منطقه است، ایستادگی کنند.

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 5 =

دکمه بازگشت به بالا