سیاسی

ابراز تاسف ایران از ادعای قطر درباره حادثه ادعایی علیه یک شناور در تنگه هرمز

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اتهام‌زنی وزارت خارجه قطر به ایران در رابطه با حمله ادعایی به یک شناور مرتبط با این کشور در تنگه هرمز در روز سه‌شنبه را سوال برانگیز و مغایر با اصل حسن همجواری دانست.

میدل ایست نیوز: اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اتهام‌زنی وزارت خارجه قطر به ایران در رابطه با حمله ادعایی به یک شناور مرتبط با این کشور در تنگه هرمز در روز سه‌شنبه را سوال برانگیز و مغایر با اصل حسن همجواری دانست و چنین رفتاری را غیر قابل قبول خواند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به بند ۵ یادداشت تفاهم خاتمه جنگ که جمهوری اسلامی ایران را متعهد به اتخاذ تدابیر لازم برای اداره آتی تنگه هرمز و ارائه خدمات دریایی کرده است، تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران تعهدات خود را با جدیت پیگیری می‌کند و از کشورهای منطقه، خصوصا قطر که خود در مقام میانجی در جریان جزئیات یادداشت تفاهم است، و شرکت‌های کشتیرانی انتظار دارد از هر اقدامی که مغایر با مفاد یادداشت تفاهم مزبور باشد خودداری کنند.

سخنگوی وزیر خارجه ایران با اشاره به اقدام برخی شناورهای تجاری در تردد از مسیرهای غیرهماهنگ شده با ایران همراه با خاموش کردن یا دستکاری ردیاب یا جی‌پی‌اس کشتی (AIS) به منظور خارج‌کردن شناور از دید سامانه‌های نظارتی و ایمنی، خاطرنشان کرد که چنین رفتارهایی موجب بروز خطر تصادم، مشکلات زیست‌محیطی، ناامن شدن مسیر و اخلال در تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل تردد ایمن در تنگه هرمز خواهد شد.

پیش از این وزارت خارجه قطر اعلام کرد که معاون سفیر ایران را احضار و یادداشت اعتراضی نسبت به هدف قرار دادن نفتکش قطری را به او تحویل داده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =

دکمه بازگشت به بالا