سیاسی

رایزنی وزرای خارجه مصر و تونس درباره کاهش تنش‌های منطقه‌ای و تحولات فلسطین و لیبی

وزیر خارجه مصر در دیدار با همتای تونسی خود در حاشیه نشست امان، ضمن بررسی راهکارهای تقویت روابط دوجانبه، آخرین تحولات فلسطین و لیبی و تلاش‌های مصر برای کاهش تنش در منطقه را تشریح کرد.

میدل ایست نیوز: بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه، همکاری‌های بین‌المللی و مصریان خارج از کشور، در حاشیه نشست وزارتی درباره قدس که در امان پایتخت اردن برگزار شد، با محمدعلی النفطی، وزیر امور خارجه، مهاجرت و تونسی‌های مقیم خارج دیدار کرد.

به گزارش الشروق، وزرای خارجه دو کشور در این دیدار با اشاره به ویژگی‌های خاص روابط دوجانبه و پیوندهای تاریخی و مردمی میان دو ملت برادر، از رشد چشمگیر روابط مصر و تونس در زمینه‌های مختلف تمجید کردند.

آن‌ها همچنین نتایج هجدهمین دور نشست کمیسیون عالی مشترک مصر و تونس را که سپتامبر گذشته در قاهره برگزار شده بود ارزشمند دانستند و بر اهمیت پیگیری و اجرای دستاوردهای آن و تکیه بر توافقات صورت‌گرفته که به تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان دو کشور کمک می‌کند، تاکید کردند.

عبدالعاطی در سطح تحولات منطقه ای نیز همتای تونسی خود را در جریان تحرکات و رایزنی‌های فشرده مصر با طرف‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی برای کاهش تنش و مهار بحران در منطقه قرار داد.

وی بر موضع مصر مبنی بر لزوم توقف فوری تمامی اقدامات نظامی، اولویت دادن به راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک و افزایش هماهنگی و مشورت میان کشورهای عربی جهت حفظ امنیت و ثبات منطقه تاکید کرد.

دو طرف در ارتباط با مسئله فلسطین، آخرین اوضاع و تحولات در نوار غزه را بررسی و بر اهمیت اجرای تمامی الزامات طرح صلح رئیس‌جمهور امریکا در غزه از جمله تکمیل اجرای مرحله نخست، تضمین دسترسی کامل، امن و پایدار به کمک‌های بشردوستانه، خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و در نهایت اجرای برنامه‌های بازسازی و بازیابی اولیه تاکید کرد.

وزیر خارجه مصر همچنین با اشاره به اوضاع لیبی بر اهمیت تداوم برگزاری نشست‌های دوره ای به عنوان قالبی مهم برای هماهنگی مواضع کشورهای همسایه لیبی، حمایت از یکپارچگی، حاکمیت و تمامیت ارضی این و حفظ نهادهای ملی آن جهت تقویت امنیت و ثبات در این کشور تاکید کرد.

منبع
الشروق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + هشت =

دکمه بازگشت به بالا