اقتصادیخبر اولسیاسی

پزشکیان: شرط بازگشایی تنگه هرمز لغو تحریم‌ها و پایان جنگ لبنان است

رئیس‌جمهور ایران در گفت‌وگوی تلویزیونی به مناسبت هفته دولت، با تشریح پشت‌پرده تفاهم‌نامه اسلام‌آباد و تاکید بر اجماع کم‌نظیر شورای عالی امنیت ملی، شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز را رفع کامل محاصره، لغو تحریم‌ها و پایان جنگ در لبنان دانست و بر انسجام داخلی و مدیریت مشترک گرانی بنزین تأکید کرد.

میدل ایست نیوز: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در گفت‌وگویی تلویزیونی به مناسبت هفته دولت با اشاره به روند شکل‌گیری «تفاهم‌نامه اسلام‌آباد» و تصمیم‌گیری‌های کلان کشور اظهار داشت: در رابطه با مسائل جنگ، در شورای عالی امنیت ملی به یک تفاهم استثنایی و عقل جمعی دست یافتیم که در آن ۱۲ نفر از ۱۳ عضو رأی مثبت دادند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران(پاد)، بر اساس این مسیر که به اطلاع رهبر معظم انقلاب نیز رسیده، در ابتدا قرار بود محاصره و تحریم‌ها برداشته شود، گفت‌وگوها برای آزادسازی دارایی‌های ایران آغاز گردد و برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد دلاری انجام شود تا در مقابل، شرایط رفت‌وآمد در تنگه هرمز به حالت عادی بازگردد؛ اما بدعهدی طرف مقابل باعث نقض توافق شد.

رئیس‌جمهور ایران با تأکید بر این‌که طرف عمانی نیز بازگشت به این چارچوب را پذیرفته است، تصریح کرد: اکنون بار دیگر رایزنی‌ها درباره نحوه مدیریت و عبور از تنگه هرمز بر اساس تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در جریان است. ما اهداف خود را دنبال می‌کنیم اما به طرف مقابل اعتماد نداریم.

مسعود پزشکیان خاطر نشان کرد: اگر امریکا به تعهدات خود در زمینه رفع تحریم‌ها، پایان محاصره، آزادسازی دارایی‌ها، آغاز سرمایه‌گذاری و خاتمه دادن به جنگ در لبنان عمل کند، ما نیز تنگه هرمز را باز خواهیم کرد چرا که طرف‌های غربی نیز اذعان دارند که باید به این تفاهم‌نامه بازگردند.

پزشکیان با اشاره به توصیه‌های رهبر انقلاب مبنی بر توسعه تعاملات با همسایگان و کشورهای اسلامی افزود: باید با کشورهای اسلامی دست به دست هم دهیم و مانع تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی شویم. در این مسیر نیازمند انسجام داخلی و تک‌صدایی هستیم؛ چرا که همان‌طور که تاکنون مقاومت کشور به لطف انسجام داخلی ممکن شده است، در مسائل اعتقادی و فرعی نیز باید با یکدیگر کنار بیاییم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به چالش گرانی بنزین و محدودیت‌های وارداتی پرداخت و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، مسیر واردات مسدود و درآمدها کاهش یافته است؛ بنابراین حتی در صورت باز شدن راه‌ها نیز مدیریت مصرف بنزین یک ضرورت است و مواجهه با این مسئله نیازمند رسیدن به یک زبان مشترک، جلب همکاری مردم و کاهش نارضایتی‌ها است تا بتوانیم با همراهی عمومی از این مسیر عبور کنیم.

منبع
پاد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 8 =

دکمه بازگشت به بالا