بیانیه مشترک کمیته راهبردی سیاسی و دفاعی توافقنامه مکه
کشورهای عضو توافق دفاعی مشترک مکه، در بیانیهای مشترک بر تقویت توانمندیهای دفاعی، گسترش همکاریها در حوزه صنایع دفاعی و توسعه تولیدات و فناوریهای مشترک تاکید کردند.

میدل ایست نیوز: خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که وزرای خارجه و دفاع، فرماندهان نیروهای دفاعی و روسای ستادهای کل نیروهای مسلح سه کشور در چارچوب کمیته سیاسی و دفاعی راهبردی تشکیل شده بر اساس توافق دفاعی مشترک مکه، در شهر استانبول ترکیه با یکدیگر دیدار کردند.
به گزارش CNN، سه کشور در بیانیهای بر «عزم خود برای همکاری در چارچوب توافق مکه با هدف تحقق صلح و ثبات پایدار در منطقه» تاکید کردند و افزودند که در همین راستا، به حمایت از تلاشها برای کاهش تنشها و تقویت خویشتنداری، با هدف فراهم کردن زمینه برای حل مسالمتآمیز بحرانها، ادامه خواهند داد.
همچنین سه کشور توافق کردند که «گامهای بیشتری برای نهادینهسازی همکاریهای خود در چارچوب توافق مکه» بردارند تا این همکاریها موجب تقویت همبستگی میان آنها، تضمین اعتبار و اثربخشی بازدارندگی و دفاع جمعی و نیز کمک به تلاشهای منطقهای و امنیتی مشترک برای دستیابی به صلحی عادلانه، فراگیر و پایدار شود.
همچنین قرار است دبیرخانهای در عربستان در راستای «حمایت از فعالیتهای سه کشور در چارچوب توافق مکه» ایجاد شود. بر اساس این بیانیه، در مرحله نخست، ریاست این دبیرخانه به مدت سه سال بر عهده یک دبیرکل از پاکستان خواهد بود.
در این بیانیه همچنین تاکید شده است که سه کشور «از طریق برگزاری برنامهها و فعالیتهای مشترک، برای تقویت توانمندیهای دفاعی و انسجام نیروهای مسلح خود تلاش خواهند کرد» و در این راستا، همکاریهای گسترده در حوزه صنایع دفاعی و توسعه تولیدات و فناوریهای مشترک را دنبال خواهند کرد.



