سیاسی

دیدار السیسی و محمود عباس در قاهره با محوریت بررسی مسائل غزه و کرانه باختری و تحولات منطقه

رئیس‌جمهور مصر در دیدار با رئیس تشیکلات خودگردان فلسطین، بر تداوم تلاش‌های کشورش برای اجرای کامل توافق آتش‌بس غزه و موضع قاطع قاهره در مخالفت با کوچ اجباری مردم فلسطین تاکید کرد.

میدل ایست نیوز: عبدالفتاح السیسی و محمود عباس در دیداری دوجانبه در قاهره درباره آخرین تحولات اراضی اشغالی و وضعیت کرانه باختری گفت‌و گو و بر ضرورت ارسال کمک‌های انسانی به غزه و آغاز بازسازی این منطقه تأکید کردند.

به گزارش سما نیوز، سخنگوی رسمی دفتر ریاست‌جمهوری مصر اعلام کرد: السیسی ضمن خیرمقدم به رئیس تشکیلات خودگردان، تأکید کرد: مسئله فلسطین تا زمان دستیابی به یک راه‌حل عادلانه و جامع، همچنان مسئله محوری منطقه باقی خواهد ماند.

وی به تلاش‌های بی‌وقفه مصر در حمایت از ملت برادر فلسطین و تلاش برای تحقق حل و فصل سیاسی بر اساس مصوبات بین‌المللی اشاره کرد که تضمین‌کننده دستیابی کامل مردم فلسطین به حقوقشان و در رأس آن‌ها تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی شرق قدس باشد، چرا که این موضوع تنها مسیر دستیابی به صلح پایدار و ثبات در خاورمیانه است.

از سوی دیگر، محمود عباس با ابراز خرسندی از سفر به مصر و دیدار با السیسی، از تلاش‌های بزرگ این کشور در پشتیبانی از آرمان فلسطین و صیانت از حقوق ملت فلسطین قدردانی کرد.

محمد الشناوی، سخنگوی رسمی ریاست‌جمهوری مصر، افزود:السیسی در این دیدار بار دیگر بر موضع قاطع مصر در رد هرگونه تنش‌افزایی و تجاوزات اسرائیل علیه ملت فلسطین تأکید کرد.

وی خاطرنشان ساخت: مصر با هماهنگی میانجیگران، به تلاش‌های خود برای اجرای توافق آتش بس در نوار غزه که در نشست صلح شرم‌الشیخ در اکتبر ۲۰۲۵ حاصل شد، ادامه می‌دهد و بر لزوم پایبندی همه طرف‌ها به مفاد آن، از جمله توقف تنش‌ها، تضمین ورود کمک های بشردوستانه و بسترسازی برای مرحله بازسازی اولیه تاکید دارد.

در همین راستا، رئیس‌جمهور مصر بار دیگر بر موضع استوار و قاطع کشورش در مخالفت با کوچ اجباری مردم فلسطین یا تلاش برای نابودی مسئله فلسطین تأکید و پشتیبانی مصر را از تشکیلات خودگردان و تلاش‌ها برای ایجاد وفاق میان گروه‌های مختلف فلسطینی اعلام کرد.

محمود عباس طی این دیدار، السیسی را در جریان آخرین تحولات مربوط به مسئله فلسطین، از جمله شرایط اسف‌بار کرانه باختری در پی سیاست‌های اشغالگران قرار داد و از نقش تاریخی و ثابت مصر در حمایت از حقوق مردم فلسطین قدردانی کرد.

وی همچنین بر اهمیت تداوم رایزنی‌های میان دو طرف درباره اوضاع اراضی فلسطینی و تحولات منطقه‌ای تاکید کرد و دو طرف خواستار تقویت سازوکارهای هماهنگی سیاسی در تمامی سطوح برای مرحله پیش‌رو شدند.

منبع
سما نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − پنج =

دکمه بازگشت به بالا