سیاسی

فیدان در آتلانتا: اختلاف میان ایران و امریکا باید در سریع‌ترین زمان ممکن پایان یابد

وزیر خارجه ترکیه در ارزیابی خود از تنش میان واشنگتن و تهران گفت: اختلاف میان امریکا و ایران که به بسته‌شدن تنگه هرمز منجر شده است، باید در سریع‌ترین زمان ممکن پایان یابد.

میدل ایست نیوز: هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه امروز یکشنبه در ارزیابی خود از تنش میان واشنگتن و تهران گفت: اختلاف میان امریکا و ایران که به بسته‌شدن تنگه هرمز منجر شده است، باید در سریع‌ترین زمان ممکن پایان یابد تا این مسیرهای حیاتی تجاری دوباره باز شوند.

به گزارش آناتولی، وی در گفت‌وگو با آناتولی و شبکه تی آر تی در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه بیست در شهر آتلانتای امریکا افزود: در خصوص چگونگی پیشرفت مذاکرات جاری میان امریکا و ایران و اینکه آیا درگیری‌ها از سر گرفته خواهد شد یا خیر، انتظارها و پرسش‌هایی وجود دارد. تقریبا همه کشورهای حاضر در این نشست بر ضرورت جلوگیری از وقوع درگیری جدید و ادامه فرصت‌دادن به دیپلماسی اتفاق‌نظر دارند.

فیدان بر نقش دیپلماسی در حل‌وفصل مناقشات تأکید کرد و گفت که در روند جنگ روسیه و اوکراین، در دریای سیاه و همچنین برای جلوگیری از گسترش اقدامات اسرائیل، باید دیپلماسی بر رویارویی ترجیح داده شود.

وی با یادآوری اینکه جنگ روسیه و اوکراین حدود پنج سال است ادامه دارد، اشاره کرد که این جنگ نه‌تنها خسارت‌های گسترده‌ای به اقتصادهای اروپایی وارد کرده، بلکه کل جهان را متأثر ساخته است.

فیدان گفت: با بسته‌شدن تنگه هرمز، این تأثیر به‌واسطه اثرات زنجیره‌ای و چندبرابری، به سطحی بسیار فراتر منتقل شده است. دیگر مردم قادر نیستند میزان هزینه‌های ناشی از اختلال در تجارت، چه در حوزه انرژی و چه در سایر بخش‌ها، را محاسبه کنند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آنها، هزینه‌ای که اروپا در حوزه انرژی در نتیجه جنگ روسیه و اوکراین متحمل شده، حدود ۱۰۰ میلیارد یورو بوده است و توضیح داد که مجموع این هزینه‌ها ممکن است از این رقم نیز فراتر باشد.

منبع
آناتولی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا