خبر اولسیاسی

همکاری نظامی و صنعتی مصر و ترکیه در تولید تسلیحات پیشرفته

مصر همکاری‌های نظامی خود با ترکیه را با هدف تقویت توان دفاعی و تبدیل از یک واردکننده صرف به یک تولیدکننده فعال در صنایع نظامی افزایش خواهد داد تا فصل تازه‌ای را در روابط نظامی و تکنولوژیک دو کشور رقم زند.

میدل ایست نیوز: منابع خبری اعلام کردند، انتظار می‌رود یک یادداشت تفاهم رسمی تا پایان سال ۲۰۲۵  بین ترکیه و مصر امضا شود تا زمینه برای همکاری‌های گسترده‌تر نظامی میان دو کشور شامل انتقال فناوری و تولید مشترک فراهم گردد.

به گزارش العربی الجدید، همکاری‌های نظامی و صنعتی بین مصر و ترکیه در حال ورود به مرحله‌ای جدید و پیشرفته است به طوری که این همکاری‌ها تنها به پروژه جنگنده نسل پنجم «قآن» محدود نمی‌شود و قرار است شامل تولید مشترک پهپادهای تهاجمی «بیرقدار» در خاک مصر نیز باشد.

این منبع افزود: قاهره علاقه‌مند به تولید پهپاد «بیرقدار تی بی ۲» یا نسخه‌ای ارتقاءیافته از آن در کارخانه‌های نظامی خویش است و این تصمیم را به دلیل نیاز فزاینده به این نوع تسلیحات برای مقابله با چالش‌های امنیتی در مناطقی مانند سینا و مرزهای غربی و جنوبی اتخاذ کرده است.

در همین ارتباط، رسانه‌های ترکیه ای اعلام کرده‌اند آنکارا اصولاً با پیوستن مصر به عنوان شریک توسعه‌دهنده در پروژه جنگنده نسل پنجم «قآن» موافقت کرده است که این اقدام بی‌سابقه، نشان‌ از یک شراکت تکنولوژیک و صنعتی استراتژیک بین دو کشور در بخش صنایع دفاعی است.

این منابع تصریح کردند: عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، در جریان سفر رسمی خود به آنکارا در سپتامبر گذشته، علاقه خود را به این پروژه ابراز و پس از آن، یک هیئت از نیروی هوایی مصر از تأسیسات شرکت صنایع هوافضای ترکیه بازدید کرد و با نمونه اولیه جنگنده و خطوط تولید آن آشنا شد.

تحلیلگران بر این باورند همکاری مصر با ترکیه، به قاهره کمک می‌کند تا از یک کشور واردکننده تسلیحات به یک شریک صنعتی فعال در پروژه‌های بزرگ نظامی تبدیل شود و این اقدام بخشی از استراتژی مصر برای کاهش وابستگی به واردات تسلیحات و توسعه تولیدات داخلی در شرایط اقتصادی دشوار است.

این در حالی است که بر اساس گزارش منابع آگاه، کارخانه‌های تولید تسلیحات مصر در حال حاضر طیف گسترده‌ای از تجهیزات و سلاح‌ها را تولید می‌کنند به طوری که بسیاری از این محصولات در نمایشگاه بین‌المللی دفاعی EDEX مصر و سایر نمایشگاه‌های جهانی به نمایش گذاشته شده‌اند.

در همین رابطه، دیدارهای مکرر مقامات عالی‌رتبه نظامی دو کشور، از جمله دو سفر رئیس ستاد ارتش مصر به ترکیه در کمتر از شش ماه، نشان‌ از جدیت دو طرف در تقویت روابط نظامی است ضمن آنکه مصر همچنین به سایر تولیدات دفاعی ترکیه، مانند پهپادها و سامانه‌های دفاع هوایی، علاقه نشان داده استکه این امر فرصت‌های همکاری را در آینده افزایش می‌دهد.

کارشناسان نظامی تصریح کردند، مشارکت مصر در پروژه «قآن»، می‌تواند موازنه قدرت هوایی در خاورمیانه را تغییر و به قاهره امکان دستیابی به توانایی‌های تولیدی پیشرفته در میان‌مدت را دهد.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 2 =

دکمه بازگشت به بالا