سیاسی

موافقت رژیم صهیونیستی با ساخت بزرگ‌ترین پروژه شهرک‌سازی در یک محله فلسطینی در شرق قدس

کمیته برنامه‌ریزی و ساخت شهرداری کلان‌شهر قدس وابسته به تشکیلات رژیم صهیونیستی، طرح ساخت یک شهرک صهیونیست‌نشین جدید شامل حدود ۴۵۰ واحد مسکونی را در قلب محله فلسطینی‌نشین «ام‌لیسون» در شرق قدس تصویب کرد.

میدل ایست نیوز: رژیم صهیونیستی بزرگترین طرح توسعه شهرک سازی را در عمق یک محله فلسطینی توسط یک شرکت املاک و مستغلات با مدیریت یکی از فعالان راست‌گرای اسرائیلی کلید زده است.

به گزارش الجزیره، رژیم اسرائیل در حال پیشبرد طرح جدیدی برای احداث یک شهرک صهیونیست‌نشین شامل حدود ۴۵۰ واحد مسکونی است که میان دو روستای فلسطینی «ام‌لیسون» و «جبل‌المکبر» در شرق قدس قرار دارد در حالی که یک انجمن اسرائیلی هشدار داده است که این برنامه می‌تواند ثبات و آرامش منطقه را از بین ببرد.

این طرح پیش از این به مدت دو سال به دلیل مشکلات زیرساختی متوقف شده بود، اما با مداخله و حمایت مستقیم شهرداری قدس، موانع اجرایی آن برطرف شده است.

بر اساس گزارش‌ها، محله ام‌لیسون در حال حاضر دارای ۸۰۰ واحد مسکونی فلسطینی با ساختمان‌های دو تا سه طبقه است؛ در حالی که طرح جدید با ساخت آپارتمان‌های ۱۰ طبقه و اسکان حدود ۲ هزار شهرک‌نشین، بافت عمرانی و ترکیب جمعیتی منطقه را به طور ریشه‌ای تغییر خواهد داد.

سازمان حقوقی اسرائیلی «عیر عمیم» با هشدار نسبت به این اقدام اعلام کرد: اجرای این پروژه موجب افزایش تنش میان ساکنان و تشدید درگیری‌ها در منطقه خواهد شد.

این سازمان در بیانیه‌ای در وب‌سایت خود تصریح کرد: این پروژه از نظر تعداد واحدهای مسکونی در میان محله‌های فلسطینی‌نشین شرق قدس، بزرگ‌ترین طرح در نوع خود به شمار می‌رود به طوری که در مقام مقایسه می توان گفت، محله شهرک‌نشین «معالیه هزیتیم» در رأس‌العمود تنها شامل حدود ۱۲۰ واحد مسکونی است.

این نهاد تاکید کرد: ورود شهرداری قدس به این پرونده یک تصمیم اداری ساده نیست، بلکه انتخاب سیاسی آشکاری برای حمایت از شهرک‌سازی است.

از سوی دیگر روزنامه هاآرتص نیز اشاره کرد: برخلاف طرح‌های گذشته که در مجاورت محله‌های یهودی‌نشین ساخته می‌شدند، این پروژه در عمق مناطق فلسطینی‌نشین احداث می‌شود.

در همین حال، فلسطینی‌ها و نهادهای بین‌المللی این اقدام را بخشی از سیاست شتابان تل‌آویو برای تحمیل واقعیت‌های جدید بر زمین و نابودی شانس تشکیل کشور مستقل فلسطینی قلمداد کردند که طبق قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل، غیرقانونی تلقی می‌شود.

منبع
الجزیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

دکمه بازگشت به بالا