سیاسی

خروج ایران از سوریه محور اصلی نشست سه جانبه امنیتی در اسرائیل

قرار است مشاوران امنیت ملی روسیه و امریکا و اسرائیل با حضور «بنیامین نتانیاهو» در این نشست حاضر شوند.

میدل ایست نیوز: یک مقام بلندپایه سیاسی در اسرائیل تأکید کرد که در نشست امروز مشاوران امنیت ملی امریکا و روسیه و اسرائیل در قدس موضوع خروج نیروهای ایرانی از سوریه بررسی خواهد شد.

این مقام بلندپایه به «الشرق الاوسط» گفت که این نشست اهمیتی بسیار بالا در تقویت جایگاه بین المللی اسرائیل خواهد داشت و افزود که «برگزاری نشستی چنین بلندپایه میان مقامات دو کشور بزرگ جهان در اسرائیل بی سابقه بوده و نشان می دهد که اسرائیل چه اهمیتی در سطح بین المللی دارد».

به گفته این مقام سیاسی این نشست نشان می دهد که «جهان به نگرانی های اسرائیل از نقش ایران توجه می کند، و بعد از سال ها که فریادمان به گوش کسی نمی رسید، امروز همه به این نتیجه رسیده اند که حضور ایران در سوریه تهدیدی برای صلح جهانی و نه فقط خاورمیانه است».

او هدف اصلی این نشست را «تعیین نقشه راه پایان حضور خصمانه ایران و تقویت امنیت و ثبات منطقه به خصوص سوریه» عنوان کرد.

پیش از «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل، این نشست را تاریخی توصیف کرد و گفت که خود نیز در آن شرکت خواهد کرد.

در این نشست «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی امریکا؛ «نیکولای پتروشف»، دبیر شورای امنیت روسیه؛ و «مئیر بن شبات»، مشاور امنیت ملی اسرائیل حضور خواهند داشت.

این نشست در قدس غربی برگزار می شود و به گفته منابع مطلع غیر از مسئله خروج نیروهای ایرانی از سوریه، برنامه هسته ای و موشکی ایران و همچنین تنش های اخیر میان ایران و امریکا در خلیج بررسی خواهد شد.

این مقام سیاسی اسرائیلی گفت که این نشست «زمینه چینی برای اقدامات دیپلماتیک مهمی خواهد بود که از همه مهم تر دیدار ترامپ با پوتین است که فرصت مهمی برای نزدیک شدن منافع امریکا و اسرائیل و روسیه در سوریه و منطقه خواهد بود».

یک منبع نزدیک به نخست وزیر اسرائیل نیز تأکید کرد که «پس از افزایش حضور روسیه در خاورمیانه، نتانیاهو برای برگزاری چنین نشستی تلاش کرد تا بتوان با نزدیک کردن امریکا و روسیه نقش ایران در منطقه را کنترل کند».

گفته شده که پیشنهاد امریکا به رسمیت شناختن حکومت «بشار اسد» و برداشتن تحریم ها از آن و کمک به بازسازی سوریه در ازای خروج نیروهای ایرانی از سوریه است.

از نظر تحلیلگران اسرائیلی این نشست فرصتی مهم برای اسرائیل است تا نقش مستقیم در راه حل سیاسی سوریه بر عهده بگیرد و منافع خود را از این راه حل تأمین کند.

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 4 =

دکمه بازگشت به بالا