نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق در پارلمان این کشور: دولت كنوني مسئول شانزده سال ناكامي نيست
نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق گفت که باید همه به استقلال عراق احترام بگذارند و سازمان ملل به تماس های خود با همه اطراف برای آسان کردن گفتوگوهای سازنده ادامه می دهد.

جنین هنیس پلاسخرت، نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق سخنرانی در مجلس عراق تاکید کرد که عراق در مرحله حساسی به سر می برد.
او که امروز در مجلس عراق حاضر شده بود سخنرانی خود را با یک دقیقه سکوت به احترام شهدای تظاهرات اخیر آغاز کرد.
او گفت که در شش هفته گذشته تظاهرات مردم عراق با مطالباتی روشن درباره کاهش فساد افزایش رشد اقتصادی و اشتغال زایی و خدمات عمومی و حکومت پاکدست و انتخابات شفاف و اصلاح نظام سیاسی کشور از جمله تعدیل قانون اساسی همراه بوده و افزود که همه ما هم نظریم که مردم عراق بیش از هر چیز وی خواستار آیندهای تابناک هستند و اینکه این کشور از همه امکانات خود برای منافع ملت استفاده کند.
او تاکید کرد که ملت عراق هزینه بسیاری پرداختند تا صدایشان به گوش جهان برسد گزارشها از دستکم ۳۱۹ کشته و حدود ۱۵ هزار تظاهرات کننده مسالمت جو و نیروهای امنیتی خبر میدهد.
او افزود که همچنان گزارشهایی درباره کشته شدن و بازداشت و ربایش فعالان به دست می اید و باید تکرار کرد که از خشونت جز خشونت زاده نخواهد شد و خشونت ها باید همین الان متوقف شود.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق تاکید کرد که باید بر اهمیت تضمین حقوق اساسی و بیش از هر چیز حق زندگی و نیز حقوق تجمع مسالمت آمیز و آزادی بیان و تحقق عدالت تأکید کرد.
او افزود که تحقق مطالبات مشروع لازمه اقدام جدی درون پارلمان و مجلس است و سازمان ملل گام هایی را به عنوان گام های مقدماتی پیشنهاد کرده است که میتواند به بازیابی اعتماد کمک کند و تاکید کرد که پیش از آنکه دیر شود باید اقدام کرد.
او گفت که به عنوان یک نماینده سابق مجلس میگوید که پارلمان به عنوان منتخب ملت نقش بسیار مهمی دارند و باید در تماس با مردم صدای مردم را برای تحقق اصلاحات بشنود.
پلاسخرت زیاده روی در وعده های گزاف و کوتاهی در تحقق آنها را عاملی مهم در کاهش اعتماد مردم دانست و افزود که باید متوجه بود قطعی اینترنت و شبکه های اجتماعی به زندگی روزمره مردم آسیب زده و شایسته امکانات عراق به عنوان یک جامعه آزاد و دموکراتیک نبوده و باید گفت که دسترسی آزاد به اینترنت یکی از حقوق مسلم مردم است و در این راستا باید از بازگشت خدمات اینترنت در عراق استقبال کرد.
او تغییر قانون انتخابات رایک مطالبه مهم و اصلی مردم خواند و گفت که با همکاری فنی سازمان ملل گام بزرگی در راستای تدوین چارچوب انتخاباتی یکپارچه برداشته شده است که می تواند باعث نزدیک شدن رای دهندگان افراد منتخب شود ضمن اینکه سازمان ملل در بازنگری و تعدیل قانون اساسی نیز همکاری دارد.
حوادث روزهای گذشته در تظاهرات را تراکم سرخوردگی ملت در عدم تحقق پیشرفت در ۱۶ سال گذشته دانست و گفت که جوانان عراقی به فردایی دور از فساد و صحنه خواهی و بیکاری و نقص خدمات می اندیشند و توجه به مسئله منافع حزبی در شرایط کنونی مطلقاً نگاه درستی نیست.
نماینده ویژه سازمان ملل تاکید کرد که داوری درباره وضعیت کنونی عراق بدون توجه به گذشته این کشور درست نیست اما باید گفت که وقت آن رسیده که از امیدهای امروز برای اولویت دادن به منافع کشور استفاده کرد به خصوص که جوانان به چیزی جز آیندهای بهتر فکر نمی کنند.
وی افزود که دولت به تنهایی نمیتواند بار مسئولیت را به دوش به کشور و همه از جمله پارلمان و همه طبقه سیاسی کشور در این باره مسئول اند.
وی گفت که کاملاً آگاه است که چالش های امروز عراق چیزی نیست که یک شبه پیش آمده باشد و حتی نتیجه صرف عمل کرد و خود نیروهای عراقی نیست اما باید با پافشاری و تلاش شبانه روزی تلاش کرد و هماوردی با چالشها را عملی ساخت.
او در پایان ابراز امیدواری کرد که تصمیمات و اقدامات نمایندگان مجلس و طبقه سیاسی عراق از نگرانیهای ملت بکاهد و امید به آینده تابناک را عملی سازد.