راهکارهای ده گانه مطرح در امریکا برای تعامل با موضوع خروج نیروهای امریکایی از عراق

ده پیشنهاد درباره نحوه تعامل با خواسته های عراق درباره حفظ سازوکارهای لازم برای رویارویی با ایران مطرح شده است.

میدل ایست نیوز: دولت امریکا می کوشد که حضور نظامی خود در دو سوی مرز عراق و سوریه را افزایش دهد. این اقدام امریکا با هدف رویارویی با ایران و در حالی انجام می شود که فشارها در بغداد برای آغاز مذاکره درباره آینده نیروهای امریکایی در این کشور و فشارها ازجانب روسیه با افزایش حضور نظامی اش در شرق فرات افزایش یافته است.

موضوع حضور نظامی امریکا در عراق یکی از اصلی ترین محورهای مذاکرات «دونالد ترامپ» در دیدارهای جداگانه اش با «برهم صالح»، رئیس جمهور عراق، و «نیچروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق، بود.

مقامات غربی به «الشرق الاوسط» خبر داده اند که 10 پیشنهاد درباره نحوه تعامل با خواسته های برخی سیاستمداران عراقی درباره آینده حضور نیروهای امریکایی در این کشور در عین حفظ سازوکارهای لازم برای رویارویی با ایران مطرح شده است.

  1. تأکید بر اینکه هر بحثی درباره حضور امریکا باید شامل مسائل فراتر از جنبه نظامی هم بشود. «جیمس جفری»، نماینده امریکا در ائتلاف بین المللی ضد داعش، روز پنجشنبه (23 ژانویه) گفت که «مقامات عراقی باید به این روابط دو کشور در چشم اندازی فراتر از حضور نظامی امریکا نگاه کنند».
  2. واداشتن سازمان ناتو به برعهده گرفتن نقش بیشتری در جنگ با داعش درصورتی که امریکا بپذیرد که به موجب تفاهم نامه ای با بغداد مواضع خود در عراق را وانهد.
  3. مذاکره با اقلیم کردستان درباره افزایش حضور نظامی امریکا چه به لحاظ شمار نیروها و چه پایگاه های نظامی. منابع امنیتی خبر داده اند که پیشنهادهایی درباره ایجاد مواضع نظامی در نزدیکی سلیمانیه و جنوب اربیل و نزدیک حلبچه و افزایش شمار سربازان امریکایی در اقلیم از 500 به 2 هزار سرباز مطرح شده است.
  4. هم افزایی میان حضور نظامی امریکا در غرب عراق و شرق سوریه. در حال حاضر حدود 500 عنصر نظامی امریکایی در نزدیکی میدان های نفتی شرق فرات حضور دارند.
  5. حفظ حضور نظامی در پایگاه تنف در مثلث عراق ـ سوریه ـ اردن برای بستن مسیر تهران ـ بغداد ـ دمشق ـ بیروت.
  6. حفظ حضور نظامی ائتلاف بین المللی بر فراز آسمان شمال شرق سوریه و ادامه فعالیت شرکای اصلی این ائتلاف، یعنی فرانسه و بریتانیا در جنگ با داعش.
  7. جلوگیری از پیش روی نیروهای سوریه و ایران به سمت پایگاه تنف.
  8. دور نگاه داشتن نیروهای روسیه از نوار فیش خابور تا شمال البوکمال بر کرانه فرات. در روزهای اخیر نیروهای گشتی امریکا چند بار مانع از رسیدن نیروهای روسیه به فیش خابور شده اند. فیش خابور دروازه شرق فرات به کردستان عراق است.
  9. پایبندی به توافق عدم تعارض میان روسیه و امریکا در شمال شرق سوریه.
  10. ادامه حملات «نامشخص» به مواضع ایران در البوکمال که ایران می کوشد زیرساخت هایی را در آن بسازد و آن را به شاهراه مواصلاتی خود به سوریه و عراق تبدیل کند.

براساس این اطلاعات، هیئتی امریکایی قرار است طی روزهای آینده در سفر به لندن و بروکسل، مرکز اداری اتحادیه اروپا، وضع تحریم های تازه و توافق برای هماهنگی اقدامات در سوریه و عراق و فشار بر مسکو برای محدود کردن نفوذ ایران در سوریه پس از ترور سردار سلیمانی را بررسی کند.

ما را در تلگرام دنبال کنید ما را در تلگرام دنبال کنید
منبع
الشرق الاوسط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا