
میدل ایست نیوز: عدنان الزرفی، نخست وزیر مامور تشکیل دولت در عراق بر عزم خود برای اتکاء بر سیاست خارجی که عراق را از درگیری های منطقه ای و بین المللی دور نگه دارد، تاکید کرد.
وی در توئیتی گفت: «بر سیاست خارجی مبتنی بر اصل اولویت عراق، و دوری از درگیری های منطقه ای و بین المللی که عراق را به صحنه تسویه حساب ها تبدیل می کند، اتکاء خواهیم کرد.»
وی در ادامه افزود: «منافع عالی عراق همان قطب نمایی خواهد بود که جهت گرایش های این سیاست را مشخص می کند.»
الزرفی، همچنین، در دیدار با سفرای 5 کشور عضو دائم شورای امنیت در بغداد، درباره روابط عراق با ایران و تحریم ها علیه این کشور اظهار نظر کرد.
الزرفی طی این دیدار به بررسی موضوع چالش های عراق از جمله تحریم ایران و پیامدهای آن بر عراق پرداخت.
عدنان الزرفی در این دیدار تاکید کرد: «باید فرصتی به دولت آینده برای ایجاد روابط مثبت و مستحکم با ایران داده شود و تحریمی که تاثیر منفی بر روابط ما با ایران داشته باشد، اعمال نشود.»
وی همچنین بیان کرد که ایران همسایه مهم عراق است و عراق روابط گسترده اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مشترکی با این کشور دارد و ضروری است که آمریکا این را درک کند.
الزرفی تاکید کرد که تلاش خواهد کرد عراق را پل یا نقطه اشتراک قرار دهد و این کشور نقطه اختلاف نباشد.
پیشتر، عدنان الزرفی، با سفرای پنج کشور عضو دائم شورای امنیت شامل ایالات متحده امریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا در بغداد دیدار و گفتوگو کرد.