خبر اولسیاسی

نقشه ائتلاف های سیاسی عراق در آستانه انتخابات سرنوشت ساز

با نزدیک شدن موعد انتخابات پیش از موعد عراق تشکل‌های سیاسی وارد رایزنی‌ها برای تشکیل ائتلاف‌های جدید شده‌اند.

میدل ایست نیوز: با نزدیک شدن موعد انتخابات پیش از موعد عراق که بسیاری آن را سرنوشت‌ساز دانسته‌اند، تشکل‌های سیاسی وارد رایزنی‌ها برای تشکیل ائتلاف‌های جدید شده‌اند.

آنچه تاکنون رسما از آن پرده برداشته شده، ائتلاف جریان حکمت ملی (به رهبری سیدعمار الحکیم) با ائتلاف نصر (به ریاست حیدر العبادی) و از سوی دیگر ائتلاف ائتلاف فتح (هادی العامری) با دولت قانون (نوری المالکی) است.

در این میان جریان صدر حاضر به ائتلاف با هیچ گروهی نشده است هرچند مذاکراتی را برای ائتلاف‌های بعد از انتخابات آغاز کرده است.

ازسوی دیگر، گروه‌های سیاسی برآمده از تظاهرات که جوانان تازه‌نفس صحنه سیاسی عراق هستند اخیرا نشستی مشترک برای تصمیم‌گیری درباره نحوه حضور در انتخابات برگزار کردند.

«مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق، نیز که زمزمه‌هایی از تلاش وی برای تشکیل ائتلافی و حمایت از آن مطرح شده بود اعلام کرد که در انتخابات نامزد نخواهد شد و تشکلی سیاسی را که به وی منسوب می‌شد منحل کرد.

«ایاد علاوی»، رئیس ائتلاف الوطنیه، نیز با انتشار بیانیه‌ای از تشکیل ائتلاف «جبهه ملی مدنی» که متشکل از چند تشکل و شماری از چهره‌های سیاسی و جوانان تظاهرات است خبر داد و تأکید کرد که در سرتاسر عراق نماینده معرفی خواهد کرد.

«حسن شویرد»، عضو این جبهه جدید گفت که این 75 درصد نامزدهای این ائتلاف را جوانان و فعالان اجتماعی تشکیل خواهند داد و بقیه از چهره‌های شناخته شده در سطح محلی و کسانی خواهند بود که به سه اصل وحدت عراق، تثبیت حقوق شهروندی، و اجرای قانون اساسی ایمان دارند.

در میان اهل سنت، گفته می‌شود ائتلاف «عزم» به ریاست خمیس الخنجر در مراحل پایانی ائتلاف با تشکل وابسته به «محمد الحلبوسی»، رئیس مجلس فعلی عراق، است.

کمیساریای عالی مستقل انتخابات اعلام کرد که زمان ثبت نام تشکل‌های سیاسی و احزاب پایان یافته و در حال بررسی صلاحیت 3500 نامزد ثبت‌نام کرده با همکاری دستگاه‌های ذی ربط (وزارت کشور، سازمان بازپرسی و عدالت، سازمان پاکدستی،  وزارت آموزش و پرورش، وزارت آموزش عالی) است.

این کمیساریا اعلام کرد که 38 ائتلاف سیاسی در انتخابات ثبت نام کرده‌اند.

با تغییر قانون انتخابات عراق که یکی از اصلی‌ترین مطالبات تظاهرات اکتبر 2019 بود، رأی دهندگان برخلاف دوره‌های قبل به افراد و نه به لیست‌های انتخاباتی رأی می‌دهند و هر کس رأی بیشتری داشته باشد وارد مجلس می‌شود. این حالت جدید باعث شده که شمار نامزدها در مقایسه با انتخابات سابق بسیار کم‌تر در حدود نصف باشد.

بسیاری معتقدند که حضور فردی نامزدها و بی نیازی آنها از لیست‌ها و احزاب موجب تغییرات گسترده‌ای در ائتلاف‌ها پس از اجرای انتخابات می‌شود و به احتمال قوی راه را برای تشکیل ائتلاف‌های فرافرقه‌ای و فراقومیتی در مرحله پس از آشکار شدن نتایج باز می‌کند.

منبع
الفرات نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 11 =

دکمه بازگشت به بالا