خبر اولسیاسی

نخست‌وزیر قطر: اسرائیل به تعهدات خود پایبند نیست/ فشار تنش‌ها فقط به ایران محدود نیست

نخست‌وزیر قطر با هشدار درباره عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به تعهدات خود و پیامدهای درگیری‌های اخیر تأکید کرد: فشار ناشی از این تنش‌ها فقط محدود به ایران نیست و به سراسر منطقه سرایت کرده و به طور ویژه محدودیت در کشتیرانی، چالش‌های بزرگی برای تمام کشورها به‌وجود آورده است.

میدل ایست نیوز: نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان با تأکید بر بدعهدی‌های مکرر رژیم صهیونیستی در توافق شرم‌الشیخ، اتهامات تل‌آویو مبنی بر دخالت دوحه در حکومت اسرائیل را کاملاً بی‌اساس دانست و هدف آن را بهره‌برداری‌های سیاسی در آستانه انتخابات خواند.

به گزارش العربی الجدید، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، تأکید کرد: اسرائیل به توافقنامه شرم‌الشیخ درباره وقف جنگ در غزه پایبند نبوده است و از زمان این امضای این توافقنامه شاهد بوده‌ایم که این رژیم هر بار از انجام بخش تعدات مربوط به خود در این توافق شانه خالی می‌کند و این موضوع صرفاً در راستای منافع شخص بنیامین نتانیاهو است.

نخست‌وزیر قطر در بخش دیگری از این گفت‌وگو، اتهامات مطرح‌ شده مبنی بر نفوذ دوحه در حکومت اسرائیل را رد کرد و آن را «باطل» خواند و درباره تلاش‌ها برای استفاده از کشورش به عنوان قوچ قربانی جهت دستیابی به منافع سیاسی و شخصی هشدار داد و تاکید کرد: این‌گونه اتهامات همواره در آستانه انتخابات در اسرائیل مطرح می‌شوند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره شراکت دفاعی با ایالات متحده در سایه حملات ایران به قطر تاکید کرد: سیستم دفاعی ما بر پایه ارتقای توانمندی‌ها و امکانات خودمان استوار است و این همان رویکرد همیشگی قطر برای تضمین داشتن ارتش توانمند در دفاع از کشور بوده است. نیروهای مسلح ما کارآمدی خود را به اثبات رسانده‌اند هر چند این بدان معنا نیست که شراکت ما با امریکا ارزشی ندارد، بلکه این رابطه یکی از مهم‌ترین شراکت‌های دفاعی ماست.

وزیر خارجه قطر افزود: آنچه اکنون رخ می‌دهد یک شرایط استثنایی است که همه ما در حال بررسی و فکر کردن به آن هستیم تا بدانیم چگونه می‌توانیم آن را بهبود ببخشیم و آیا می‌توانیم در آینده شراکت قوی‌تری برای تحکیم این روابط ایجاد کنیم.

این اظهارات نخست‌وزیر قطر در پی اتهامات تکراری مقامات اسرائیلی علیه دوحه مطرح می‌شود در حالیکه قطر این اتهامات را بارها رد کرده و آن را کمپین سیاه‌نمایی برای مخدوش کردن نقش میانجی‌گرانه خود در مذاکرات آتش‌بس غزه و انحراف افکار عمومی از درگیری‌های سیاسی داخلی اسرائیل دانسته است.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی همچنین خاطرنشان کرد: فشارها و چالش‌های ناشی از تنش‌های کنونی تنها محدود به ایران نیست، بلکه به کشورهای حوزه خلیج و کل منطقه سرایت کرده است، به ویژه اینکه محدودیت‌های اعمال‌شده بر رفت‌وآمد کشتی‌ها، چالش‌های بزرگی را برای کشورهای منطقه ایجاد کرده است.

وی در پاسخ به این سئوال که مذاکرات ایران و امریکا به کجا رسیده است؟ گفت: ما در چند هفته اخیر حداکثر تلاش خود را درباره یادداشت تفاهم بین دو کشور انجام دادیم. نمی‌گویم این یادداشت تفاهم فروپاشیده ولی به آنچه از آن انتظار می‌رفت منجر نشده است.

آل ثانی افزود، ما همه توان خود را به کار گرفته‌ایم تا دیپلماسی به مسیر درست خود بازگردد. اخیرا مذاکراتی غیرمستقیم بین دوطرف برگزار شد و به نظر من پیشرفت‌های مثبتی در این مذاکرات حاصل شد. برداشت ما این است که هر دو طرف تمایل دارند شاهد پیشرفت مثبت باشند.

وزیر امور خارجه قطر ادامه داد، طبعا در شرایط کنونی نمی‌توانیم چیز زیادی درباره نتایج این مذاکرات بگوییم و همانطور که می‌دانید، در چنین شرایطی بهتر است که مسائل علنی نشود تا نتیجه به دست آید. ما واقعا امیدواریم دیپلماسی حاکم شود و بتوانیم به راه حلی دست یابیم.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =

دکمه بازگشت به بالا