اقتصادیسیاسی

اظهارات بغداد درباره سهم جنرال الکتریک در برق عراق پس از قرارداد با زیمنس

وزیر برق عراق تأکید کرد که این کشور به مذاکرات و قراردادهای خود با شرکت جنرال الکتریک ادامه می‌دهد.

میدل ایست نیوز: وزیر برق عراق تأکید کرد که این کشور به مذاکرات و قراردادهای خود با شرکت جنرال الکتریک ادامه می‌دهد.

«زیاد علی فاضل» وزیر برق عراق در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع) گفت که این وزارتخانه مذاکرات و قرادادهایی با شرکت‌های امریکایی به خصوص شرکت «جنرال الکتریک» دارد.

او گفت که این شرکت‌های معتبر به وزارت برق در اجرای پروژه‌هایی با استانداردهای بالا برای تضمین ثبات در تولید برق عراق کمک می‌کنند.

وی همچنین تأکید کرد که مرحله اول قراردادهای عراق با شرکت زیمنس که به سال‌های 2019 و 2020 مربوط می‌شد تکمیل شده و به موجب آن 14 نیروگاه در سراسر عراق  ساخته شده است.

فاضل ادامه داد که این وزارتخانه در حال مذاکره برای ساخت 400 نیروگاه کوچک و بزرگ توسط شرکت زیمنس است.

در سال های گذشته گزارش های متعددی درباره رقابت زیمنس و جنرال الکتریک برای به دست گرفتن قراردادهای برق عراق منتشر شده است و دولت عراق همواره با هر دو شرکت قرارداد بسته است.

روز جمعه، دفتر نخست‌وزیر عراق اعلام کرد که در حاشیه سفر رسمی «محمد شیاع السودانی» به آلمان، «زیاد علی فاضل» وزیر برق عراق و «کریستین بروخ»، مدیر عامل شرکت زیمنس، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

این بیانیه افزوده که این تفاهم‌نامه دربردارنده بخش‌های اصلی است که نقشه راه توسعه شبکه برق عراق را در پی دارد و به موجب آن شرکت زیمنس برنامه کاملی برای شبکه برق عراق تهیه می‌کند که حل مشکلات فعلی و ساخت نیروگاه‌های جدید را شامل می شود.

به موجب این تفاهم‌نامه زیمنس همچنین طرحی برای استفاده بهینه عراق از گاز استخراج‌شده با نفت به منظور تقویت تولید برق ارائه می‌کند.

همچنین دو طرف توافق‌نامه‌ای بلندمدت برای سرویس و نوسازی واحد تولید برق فعال در عراق که شرکت زیمنس پیش از آن ساخته امضا کردند.

توافقات عراق و زیمنس همچنین شامل اجرای پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی و بادی و ساخت ایستگاه‌های مبدل در سراسر عراق و همچنین آموزش تکنسین‌های وزارت برق عراق و انتقال تجارب می‌شود.

روز گذشته وزیر برق عراق گفت که تفاوت تفاهم‌نامه‌ای که اخیرا با شرکت زیمنس امضا شده با تفاهم‌نامه‌های سابق در افزوده شدن مواد تازه‌ به آن و از همه مهم‌تر موضوع بهره‌برداری از گاز استخراج‌شده با نفت برای تأمین سوخت نیروگاه‌هاست.

او گفت که یکی از اصلی‌ترین مشکلات وزارت برق عراق کمبود سوخت است و باید برای این مسئله راه حل اساسی اندیشید و تأکید کرد که بهره برداری از گاز استخراج‌شده با نفت، هزینه تولید برق در کشور را هم کاهش می‌دهد.

آنچه در این میان ابهام برانگیز شده آن است که وزارت برق عراق اعلام کرده که این تفاهم نامه موجب افزایش 6 هزار مگاواتی تولید برق عراق می شود، اما شرکت زیمنس در اطلاعیه خود درباره این تفاهم نامه از تولید 11 هزار مگاوات سخن گفته بود.

عراق برای خودکفایی در تولید برق در اوج مصرف در فصل تابستان به حدود 32 هزارمگاوات برق نیاز دارد در حالی که تولید برق این کشور 24 هزار مگاوات است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا