خبر اولسیاسی

دیدارهای سفیر امریکا در بغداد سوال برانگیز شد

سفیر امریکا در بغداد در سایه بن بست سیاسی این روزهای عراق، با برخی شخصیت های سیاسی این کشور نظیر محمد الحلبوسی و مسعود بارزانی دیدار کرده است.

میدل ایست نیوز: «ماتیو تولر»، سفیر امریکا در بغداد طی روزهای گذشته دیدارهایی در بغداد و اربیل با شخصیت های سیاسی برجسته داشته که سوالاتی را درخصوص زمان این دیدارها به وجود آورده است.

با توجه به اینکه این دیدارها پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق و شرایط حال حاضر عراق برگزار شده، این سوال را به وجود آورده که آیا این دیدارها با بحران سیاسی کشور در ارتباط است یا نه.

تولر با محمد الحلبوسی، رئیس مجلس عراق در دفتر الحلبوسی در منطقه الخضراء دیدار و درباره تحولات سیاسی در عراق و منطقه و برخی از مسائل دارای اهمیت مشترک رایزنی کرد.

سفیر امریکا در بغداد سپس به دیدار آیت الله سید حسین صدر، از مراجع دینی عراق در محل اقامتش در کاظمین رفت اما هیچ جزئیاتی از این دیدار منتشر نشد.

دولت اقلیم کردستان نیز اعلام کرد که نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان و تولر طی نشستی شماری از پرونده ها را بررسی کردند.

بنابر آنچه در بیانیه دولت اقلیم کردستان آمده است، بارزانی تاکید کرد که اوضاع کنونی عراق نیازمند این است که دادگاه فدرال و همه طرف های عراق به دنبال حل مشکلات باشند و گفت که اقلیم کردستان به حل مشکلات با دولت فدرال عراق براساس قانون اساسی پایبند است.

تولر سپس به دیدار مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان رفت و دو طرف آخرین تحولات و گام های قانون اساسی برای تشکیل دولت جدید در عراق را بررسی کردند.

برخی رسانه های مرتبط با چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعی دیدارهای سفیر امریکا در اربیل با بارزانی را در فضا و شرایط مبهم توصیف کردند.

شبکه خبری العهد در این رابطه گفت که این دیدارها در بحبوحه تشدید رقابت سیاسی بین طرف های حاضر در انتخابات و تلاش برای انتخاب رؤسای سه گانه عراق انجام می شود.

در همین راستا «شروق العبایجی»، نماینده سابق پارلمان عراق در گفت وگویی با العربی الجدید گفت: دیدارهای تولر با مقامات سیاسی عراق در بحران کنونی مایه تعجب نیست. مشکل اینجاست که همه مداخلات خارجی به نفع ملت و رنج های آن نیست بلکه در خدمت طبقه سیاسی رقابت کننده بر سر قدرت است.

وی تاکید کرد که حل بحران دولت نمی تواند از سوی عراق صورت بگیرد بلکه قطعا با راه حلی از خارج از کشور خواهد بود و احتمال داد که بحران انتخاب رئیس جمهوری و سپس تشکیل دولت براساس راه حل های خارجی حل شود.

العبایجی اشاره کرد که سیستم سیاسی حاکم بر عراق است که موجب شده کشور به این وضعیت از بن بست سیاسی برسد و باب مداخلات خارجی گشوده شود.

الحمدانی در گفت وگویی با العربی الجدید گفت: مهم ترین طرف در معادله سیاسی کنونی در عراق مقتدی صدر، رهبر جریان صدر است که مخالفت خود با مداخلات امریکا و ایران را از طریق شعار نه شرقی و نه غربی اعلام کرده است بنابراین کشور در برابر یک نقطه عطف و تحول مهم قرار دارد.

همه این تحولات در سایه بن بست سیاسی موجود در کشور و در پی ناکامی مجلس عراق در تشکیل جلسه برای انتخاب رئیس جمهور جدید عراق رخ داده است.

در عراق نمی توان بدون انتخاب رئیس جمهور سراغ تشکیل دولت جدید رفت و انتخاب رئیس جمهور نیز به آرای یک سوم نمایندگان مجلس نیاز دارد یعنی 220 رای از مجموع 329 رای مجلس عراق.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا